Μενού
karditsa
Καρδίτσα | ΑΠΕ
  • Α-
  • Α+

Η κακοκαιρία Daniel «σφυροκοπά» τη Θεσσαλία για τρίτη ημέρα, με κατοίκους να παραμένουν εγκλωβισμένοι σε ταράτσες και σπίτια. Η κατάσταση είναι δραματική σύμφωνα με τις μαρτυρίες των κατοίκων. 

Σχεδόν το σύνολο των χωριών του κάμπου της Καρδίτσας είναι κάτω από το νερό από την έντονη βροχόπτωση.

Την ίδια ώρα, τα καιρικά φαινόμενα συνεχίζονται από τις πρωινές ώρες της Τετάρτης.

Σε πολλά χωριά στον Δήμο Παλαμά οι άνθρωποι βρίσκονται πάνω σε στέγες ή σε υψηλότερα σημεία ζητώντας βοήθεια. Αποκαρδιωτική είναι η κατάσταση στη Μεταμόρφωση. 

«Είμαστε εγκλωβισμένοι με 10 παιδιά από 2 έως 12 ετών»

Ενδεικτική της κατάστασης που επικρατεί είναι η δήλωση της κατοίκου του Παλαμά, Ειρήνης Καλυβιώτη, στην ΕΡΤ: «Το νερό είναι πάνω από τρία μέτρα, είμαστε εγκλωβισμένοι με 10 παιδιά από 2 έως 12 ετών».

Μάλιστα η ίδια ανέφερε ότι τους ενημέρωσαν ότι θα έρθει για βοήθεια ο στρατός.

 «Ο Δήμος Παλαμά πέθανε»

Ο δήμαρχος Παλαμά, Γιώργος Σακελλαρίου είπε πως «σήμερα ο Δήμος Παλαμά έβαλε τελεία, πέθανε. Ο Δήμος Παλαμά είναι αβοήθητος». 

«Είμαι σίγουρος πως θα έχουμε πνιγμούς. Δεν υπάρχει ελπίδα. Από εχθές ζήτησα ελικόπτερο, είναι 35 άτομα αποκλεισμένα σε χωριό σε 10 τετραγωνικά και ακόμα τίποτα. Αυτοί οι άνθρωποι θα πνιγούν», σημείωσε. 

«Έχω μπροστά από το σπίτι μου 1,5 μέτρο νερό. Στα 300 μέτρα έχω εγκλωβισμένο έναν ανάπηρο άνθρωπο και μία γυναίκα. Η γυναίκα είναι μέχρι τη μέση το νερό και σήκωσε το κεφάλι του άνδρα της για να αναπνέει, με τον άνδρα δεν έχουμε επικοινωνία. Μαζευτήκαμε από τη γειτονιά 14 άτομα» είπε ο κ. Τάσος από τον Παλαμά στο MEGA. 

«Από τη Δευτέρα το πρωί βρέχει. Ρεύμα δεν υπάρχει, βλέπουμε μία απέραντη θάλασσα να περνάει από την περιοχή... Έχουμε νύχτα λόγω συννεφιάς, γκρεμίζονται λιθόχτιστες κατασκευές. Το νερό είναι 1,5 μέτρο και συνεχίζει να ανεβαίνει», είπε. 

Έχει ζητηθεί παρέμβαση από τις ένοπλες δυνάμεις, την ΕΜΑΚ, ενώ ζητούνται και ελικόπτερα για τον απεγκλωβισμό πολιτών στην Καρδίτσα. 

Πλημμυρισμένα είναι χωριά και στους δήμους Καρδίτσας και Σοφάδων.

Η εικόνα στην πόλη της Καρδίτσας είναι καλύτερη, αλλά άρχισε να βρέχει και πάλι καταρρακτωδώς, προκαλώντας μεγάλη ανησυχία στους κατοίκους. Νωρίτερα το πρωί μήνυμα του 112 εστάλη στους κατοίκους του Παλαμά Καρδίτσας προκειμένου να απομακρυνθούν από υπόγειους και ισόγειους χώρους κτηρίων.

Συγκεκριμένα το μήνυμα 112 αναφέρει: «Αν βρίσκεστε στον Παλαμά απομακρυνθείτε από υπόγειους και ισόγειους χώρους κτιρίων λόγω εξέλιξης πλημμυρικών φαινομένων στην περιοχή. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών».

 

Δείτε επίσης:

Το ηλεκτροσόκ από τον Βαρβιτσιώτη, ο σύζυγος Κασσελάκη που έχει άποψη για όλα και το υπουργείο-μαύρη τρύπα

Τι (δεν) έγινε στο λιμάνι του Πειραιά με Blue Horizon και έχασε τη ζωή του ο 36χρονος

Ξέσπασε η Τζίμα για το Blue Horizon: «Πού ήταν η πολιτεία;» - «Έπρεπε να βουτήξει» είπε ο Πρετεντέρης

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA