Μενού
fotia-ebros
Φωτιά στον Έβρο | Konstantinos Tsakalidis - SOOC
  • Α-
  • Α+

Μπορεί η εικόνα από τη φωτιά στον Έβρο να έδειξε σημάδια βελτίωσης μετά από 17 ημέρες, παραπάνω από μισό μήνα δηλαδή, το αντίκτυπο στο φυσικό περιβάλλον είναι παραπάνω από εμφανές.

Εκατοντάδες χιλιάδες στρέμματα έγιναν στάχτη, το παρθένο δάσος της Δαδιάς, μετά από έναν χρόνο, βρέθηκε ξανά στο επίκεντρο της πύρινης καταστροφής, ενώ αρκετά ζωάκια, μεταξύ άλλων σπάνια, έχασαν το «σπίτι» τους. Αποκαρδιωτικά είναι, παράλληλα, τα βίντεο που έρχονται στο φως της δημοσιότητας και αποτυπώνουν το μέγεθος της καταστροφής.

Ένα εξ αυτών είναι από πανοραμική όψη του Σάκη Γιούμπαση, φωτογράφου στο επάγγελμα, ο οποίος δείχνει την επόμενη ημέρα του πύρινου εφιάλτη, ο οποίος κατέκαψε τα πάντα για 17 συνεχείς ημέρες.

Αλεξανδρούπολη, Λευκίμμη, Κίρκη, Συκορράχη και Εθνικό Πάρκο Δαδιάς αποτέλεσαν, μεταξύ άλλων, τις περιοχές που επλήγησαν περισσότερα απ' όλες τις άλλες στην πύρινη κόλαση του Έβρου, που έκαιγε ανεξέλεγκτα και κινούνταν βάσει του ανέμου.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA