Μενού
kakokairia-karditsa
Κακοκαιρία στην Καρδίτσα | Nick Paleologos / SOOC
  • Α-
  • Α+

Σύσκεψη στο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί (12/09) στη Λάρισα, εξαιτίας της κακοκαιρίας Daniel, με τις τελευταίες πληροφορίες να κάνουν λόγο πως στο επίκεντρο μπήκε η παροχή βοήθειας στους κατοίκους, η άντληση υδάτων, οι διανοίξεις δρόμων και οι οι υπόλοιπες εργασίες, που απαιτούνται σε 21 χωριά της Θεσσαλίας.

Άξιο αναφοράς είναι ότι από τα 21, τα επτά χωριά παραμένουν αποκλεισμένα, καθώς δεν έχουν ακόμη οδική πρόσβαση και δεν έχει υποχωρήσει ακόμη η στάθμη των υδάτων. Πρόκειται, όπως σημειώνει η ΕΡΤ, για την Πηνειάδα, το Κεραμίδι, τον Βλοχό, τη Μεταμόρφωση, τη Μάραθο, την Κόρδα και τον Κοσκινά.

Πότε ανοίγει η Εθνική Οδός

Σε ό,τι αφορά την οδική πρόσβαση, καθώς και τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν στην Εθνική Οδό Αθηνών - Θεσσαλονίκης, οι νεότερες πληροφορίες κάνουν λόγο πως αναμένεται να αντιμετωπιστούν μέσα στις επόμενες δύο ημέρες.

Ειδικότερα, σχετικά με την οδική πρόσβαση στην περιοχή του τριγώνου Λάρισα, Κάρδιτσα, Τρίκαλα, η κατάσταση έχει ως εξής: Όλες οι βασικές οδικές αρτηρίες είναι, πλέον, ανοικτές, εκτός του άξονα Τρικάλων - Λάρισας, ο οποίος αυτήν την ώρα είναι προσβάσιμος στα οχήματα παροχής βοήθειας και στα μηχανήματα τα οποία εκτελούν εργασίας, προκειμένου να ανοίξει και να δοθεί στην κυκλοφορία.

Επίσης ο αυτοκινητόδρομος Ε65 είναι ανοικτός, ενώ η ΠΑΘΕ (Εθνική Οδός Αθηνών – Θεσσαλονίκης) παραμένει κλειστή. Το κύριο πρόβλημα στην ΠΑΘΕ είναι το πλημμυρικό φαινόμενο και εκτιμάται πως θα χρειαστεί τουλάχιστον 2 εικοσιτετράωρα για να λυθεί το ζήτημα. Μεγαλύτερο πρόβλημα υπάρχει στη σιδηροδρομική σύνδεση της Αθήνας με τη Θεσσαλονίκη καθώς οι ζημιές στο σιδηροδρομικό δίκτυο είναι τεράστιες και η αποκατάσταση θα πάρει αρκετά μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA