Μενού
skilos_reader
  • Α-
  • Α+

Ολοκληρώθηκε η έρευνα του κλιμακίου Δίωξης Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής, το οποίο βρέθηκε στην Αράχωβα την προηγούμενη εβδομάδα, για να συλλέξει υλικό από κάμερες, καταθέσεις και μαρτυρίες για τον θάνατο του Όλιβερ.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, από την έρευνα του Ανθρωποκτονιών, δεν φαίνεται να προκύπτει επαφή του σκύλου με ανθρώπινο παράγοντα. Συγκεκριμένα, φαίνεται από τα βίντεο να έχει έρθει αντιμέτωπο με μία αγέλη σκύλων, καθώς φέρεται να ακούγονται –στα βίντεο– γαβγίσματα και καβγάς.

Πρόκειται, όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, για υλικό για το οποίο έχει σχηματιστεί δικογραφία και αναμένεται να παραδοθεί στον αρμόδιο εισαγγελέα που εξετάζει την υπόθεση. Παράλληλα, η σορός του σκυλιού θα εξεταστεί από ειδικό πραγματογνώμονα του Πανεπιστημίου Αθηνών,  έχοντας λάβει υπόψη και τις ιατροδικαστικές εκθέσεις που έχουν σχηματιστεί, για να υπάρξει και το επίσημο πόρισμα.

Άξιο αναφοράς είναι ότι με βάση τις παραπάνω πληροφορίες, είναι ότι δεν προκύπτει επαφή του Όλιβερ με άνθρωπο, ωστόσο τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων αναμένεται να δώσουν περισσότερες απαντήσεις.

Αράχωβα: «Στην αποθήκη που ήταν ο Όλιβερ βρέθηκαν κρανία σκύλων»

Δεκαέξι ημέρες μετά και μέχρι στιγμής δεν έχει βγει το επίσημο πόρισμα της ΕΛΑΣ για τον θάνατο του 8χρονου Όλιβερ στην Αράχωβα. Εν αναμονή του πορίσματος ο κηδεμόνας του χάσκι αλλά και η Μάρθα Πουλτίδου υποστηρίζουν πως οι κτηνίατροι που έκαναν την νεκροψία δεν ήξεραν να κάνουν ούτε την τομή για την εξέταση. 

«Μετά από 30 ώρες που πήγαν το σκυλί για νεκροψία δεν μπορεί να βγει πόρισμα! Το σκυλί το πέταξαν στις σακούλες μαζί με τις μάσκες και τα γάντια που φορούσαν, δεν ήξεραν να κάνουν τομή και την έκανε ο ιδιώτης που παραχώρησε το κτηνιατρείο του» είπε ο κ. Φλέκας, ο κηδεμόνας του Όλιβερ στο MEGA. 

Επίσης και η πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομάδας κατά της κακοποίησης των ζώων, Μάρθα Πουλτίδου, είπε πως οι κτηνίατροι δεν ήξεραν να κάνουν τομή. Από την πλευρά της, η Κλεονίκη Τόλα, η πρώτη κτηνίατρος που εξέτασε τον Όλιβερ και τον εγχείρισε εν ζωή, απέκλεισε την επίθεση από αγέλη σκύλων, υποστηρίζοντας πως δεν είχε σημάδια από δαγκωνιές. 

«Είναι όλοι ψεύτες! Ο δεύτερος κτηνίατρος από πού είδε τα δαγκώματα των ζώων; Θέλω να μας πουν από πού διαπίστωσαν από τρίχες και κόκαλα ότι ο Όλιβερ είχε δαγκωματιές. Επίσης, το βίντεο δείχνει τον Όλιβερ με άλλα δύο ζώα, τα οποία κάθονταν μακριά και ήταν ήρεμα" επεσήμανε νωρίτερα μιλώντας στο STAR η κ. Πουλτίδου. 

Η κ. Πουλτίδου αναφέρθηκε και σε στοιχεία τα οποία θεωρεί ότι δεν έχουν αξιοποιηθεί κατάλληλα από την αστυνομία. Αρχικά, όπως είπε, εθελόντρια πήγε στην αστυνομία και έδωσε κάποια ονόματα για την υπόθεση, όμως οι αστυνομικοί εστίασαν στο εάν ο ιδιοκτήτης του Όλιβερ τον άφηνε ελεύθερο.

«Ό,τι έχουμε πάει στις αρχές. Θέλω να σας πω ότι εθελόντρια κατήγγειλε συγκεκριμένα ονόματα και το μόνο που τη ρωτούσαν είναι εάν ο ιδιοκτήτης του Όλιβερ τον άφηνε ελεύθερο», δήλωσε χαρακτηριστικά και στη συνέχεια αποκάλυψε όσα φέρεται να έζησε ο Όλιβερ σε αποθήκη στην Αράχωβα.

Όπως έχει γίνει γνωστό, μάρτυρας υποστήριξε ότι είδε έναν άνδρα να σέρνει σε αποθήκη έναν σκύλο. Από το σημείο άκουσε ένα σκυλί να κλαίει και λίγο αργότερα τον άνδρα να φωνάζει, σαν να τον δάγκωσε κάτι. Μερικά λεπτά μετά, είδε το σκυλί να βγαίνει τραυματισμένο από την αποθήκη και να κρύβεται κάτω από ένα αμάξι. Ο άνδρας εθεάθη στη συνέχεια σε αυτοκίνητο, με τη μάρτυρα να καταγράφει τα τελευταία ψηφία από την πινακίδα του.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA