Μενού
Συγγενείς θυμάτων από το Μάτι
Συγγενείς θυμάτων από το Μάτι | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Να καθαρογραφεί η απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών για το Μάτι όσο το δυνατόν πιο γρήγορα προκειμένου να επέλθει παραγραφή των αδικημάτων, θα ζητήσει η πρόεδρος του Αρείου Πάγου Ιωάννα Κλάπα.

Η ανώτατη δικαστική λειτουργός αναμένεται να ζητήσει αύριο (30/5) κιόλας από τον προϊστάμενο του Πρωτοδικείου Αθηνών Χριστόφορο Λινό, να απαλλάξει την πρόεδρο του δικαστηρίου από κάθε άλλο καθήκον, προκειμένου να έχει έτοιμο το σκεπτικό της απόφασης και τα πρακτικά της δίκης εντός του Μαΐου. 

Εφόσον γίνει  αυτό, η Εισαγγελία μπορεί να προχωρήσει σε προσδιορισμό της δίκης μέσα στον Ιούνιο τόσο για όσους καταδικασθέντες ασκήσουν έφεση, όσο και για όσους αθωώθηκαν γίνουν δεκτά τα αιτήματα συγγενών θυμάτων και εγκαυματιών για άσκηση έφεσης. Όμως και η Εισαγγελία θα εξετάσει αυτεπαγγέλτως αν συντρέχουν λόγοι άσκησης έφεσης κατά της αθώωσης κατηγορουμένων.

Η επίσπευση επιδιώκεται καθώς το 2026, οκτώ χρόνια μετά την τραγωδία, παραγράφονται όλα τα πλημμελήματα εάν οι καταδίκες δεν έχουν καταστεί αμετάκλητες.

Δηλαδή εντός των επόμενων 2 ετών θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί και η δίκη στο Εφετείο και στον Άρειο Πάγο εφόσον γίνουν προσφυγές στο Ανώτατο Δικαστήριο.

Οι δικηγόροι των συγγενών των θυμάτων πάντως αναμένεται να υποβάλλουν αίτημα προς την Εισαγγελία Εφετών, ζητώντας να ασκήσει έφεση στην απόφαση του δικαστηρίου και ως προς το σκέλος των ποινών που επιβληθήκαν στους καταδικασθέντες  και ως προς το σκέλος των αθωώσεων στη δίκη.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA