Μενού
Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος
Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος | ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ/EUROKINISSI
  • Α-
  • Α+

Στάση αναμονής τηρεί η εκκλησία όσον αφορά στο θέμα του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών και της τεκνοθεσίας, με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο να αναφέρει πως θα περιμένει τη θέση της πολιτείας πριν τοποθετηθεί.

Σε δήλωσή του στο OPEN, ο Αρχιεπίσκοπος επεσήμανε πως κρατά ανοιχτή επικοινωνία με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, και αναμένει τη δική του θέση ώστε να μπορέσει και η εκκλησία να τοποθετηθεί σαφώς για το ζήτημα.

Ερωτώμενος για την τενκοθεσία από ομοφυλόφιλους, σημείωσε πως «ακούμε τόσα πολλά που είμαστε όλοι μπερδεμένοι. Κάποιος θα μιλήσει από την πολιτεία, να δούμε ποια θα είναι η γραμμή που θα ακολουθηθεί και θα πάρουμε εμείς θέση μετά».

Δεν απέκλεισε την πιθανότητα να υπάρξει και συνάντηση με τον κ. Μητσοτάκη, λέγοντας πως «όλα είναι ανοιχτά». 

Ο πρωθυπουργός αναμένεται να προχωρήσει σε ανακοινώσεις για το σημαντικό ζήτημα αύριο, Τετάρτη (10/1), κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στην ΕΡΤ.

Οι πληροφορίες που έχουν διαρρεύσει ωστόσο, θέλουν το νομοσχέδιο να προβλέπει πως το ομόφυλο ζευγάρι, θα μπορεί να αποκτά παιδί μέσω υιοθεσίας αλλά δεν θα επιτρέπεται η απόκτηση παιδιού μέσω υποβοηθούμενης αναπαραγωγής.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA