Μενού
Κυριάκος Μητσοτάκης
Κυριάκος Μητσοτάκης | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Μεθαύριο Τετάρτη (10/01) αναμένεται η παρέμβαση του Κυριάκου Μητσοτάκη σχετικά με το ζήτημα του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το σχετικό νομοσχέδιο θα προβλέπει πως το ομόφυλο ζευγάρι, θα μπορεί να αποκτά παιδί μέσω υιοθεσίας αλλά δεν θα επιτρέπεται η απόκτηση παιδιού μέσω υποβοηθούμενης αναπαραγωγής.

O πρωθυπουργός μάλιστα αναμένεται να ανοίξει τα χαρτιά του στη συνέντευξή του στην δημόσια τηλεόραση.

Πιο συγκεκριμένα, την Τετάρτη στη συνέντευξη του στην ΕΡΤ, ο Πρωθυπουργός πρόκειται να ξεκαθαρίσει το τοπίο αναφορικά με το περιεχόμενο του νομοσχεδίου για τον πολιτικό γάμο των ομόφυλων ζευγαριών και δη τι νοείται με το δικαίωμα της τεκνοθεσίας που θα προβλέπεται. 

Τι θα περιλαμβάνει το νομοσχέδιο

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να ανακοινώσει ότι το νομοσχέδιο θα έρθει σύντομα στη Βουλή και θα αποσαφηνίσει ότι η τεκνοθεσία πρακτικά σημαίνει ότι σε ένα ομόφυλο ζευγάρι, που σήμερα ήδη έχει ένα ή περισσότερα παιδιά θα μπορεί να αναγνωριστεί ως κηδεμόνας και ο άντρας ή η γυναίκα που δεν είναι ο βιολογικός γονιός του παιδιού.

Θα επιτρέπεται επίσης το δικαίωμα της υιοθεσίας, το οποίο αναγνωρίζεται από το 1946  σε μόνους άντρες και προστατεύεται και από το Σύνταγμα, ενώ το καθεστώς των υιοθεσιών είναι πολύ αυστηρό και βοηθά και στην αποϊδρυματοποιηση των παιδιών. 

Αντιθέτως τον νομοσχέδιο δεν θα αναγνωρίζει ως δικαίωμα στα ομόφυλα ζευγάρια ανδρών ή σε μόνο ομόφυλο άνδρα την απόκτηση παιδιού με ιατρικώς υποβοηθούμενη αναπαραγωγή για παράδειγμα μέσω της παρένθετης μητρότητας.

Κι αυτό γιατί όπως επισημαίνουν κυβερνητικά στελέχη, η κυβέρνηση θεωρεί ότι η ελληνική κοινωνία δεν είναι ακόμη έτοιμη για αυτό, ενώ αυτό δεν επιτρέπεται και στη συντριπτική πλειοψηφία των ευρωπαϊκών χώρων. 

Στόχος είναι η προστασία των δικαιωμάτων των παιδιών και η άρση των αδικιών σε βάρος τους σε σχέση με παιδιά ετερόφυλων.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA