Μενού
klemmena
Κλεμμένα αυτοκίνητα. | Ελληνική Αστυνομία
  • Α-
  • Α+

Eγκληματική οργάνωση, τα μέλη της οποίας διέπρατταν κλοπές οχημάτων σε διάφορες περιοχές της Αθήνας, εξαρθρώθηκε από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής

Για την εξάρθρωση της εγκληματικής οργάνωσης πραγματοποιήθηκε οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση την Τρίτη (12/03), σε περιοχές της Αττικής και της Κρήτης.

Kατά την επιχείρηση συνελήφθησαν 6 μέλη της οργάνωσης, ενώ στη δικογραφία περιλαμβάνονται ακόμα 2 άτομα.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για εγκληματική οργάνωση, διακεκριμένες κλοπές κατά συναυτουργία, κατ’ εξακολούθηση και κατ’ επάγγελμα, πλαστογραφία, νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές ενέργειες και παράβαση του νόμου περί όπλων και ναρκωτικών.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, τα μέλη της οργάνωσης, είχαν συστήσει και ενταχθεί σε εγκληματική οργάνωση με συγκεκριμένη δομή, η οποία προέβαινε σε κλοπές οχημάτων και μοτοσυκλετών με ιδιαίτερα αυξημένη αγοραστική ζήτηση, με συγκεκριμένο τρόπο δράσης, με σκοπό τον παράνομο πορισμό εισοδήματος.

Εγκληματική οργάνωση: Τι βρήκε η ΕΛΑΣ

Από τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο της επιχείρησης, μεταξύ άλλων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 9 κλεμμένα οχήματα, 9 οχήματα, των οποίων η νόμιμη προέλευση εξετάζεται, 1 κλεμμένη μοτοσυκλέτα, πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας και 2 όπλα.

Από τις έως τώρα έρευνες, έχουν εξιχνιαστεί 40 περιπτώσεις κλοπών αυτοκινήτων και 2 κλοπών μοτοσυκλετών, ενώ το παράνομο κέρδος από τη δράση της εγκληματικής οργάνωσης εκτιμάται ότι υπερβαίνει το ποσό των 980.000 ευρώ.

Οι συλληφθέντες, οι οποίοι έχουν απασχολήσει στο παρελθόν για κλοπές, πλαστογραφίες και άλλα συναφή αδικήματα οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή, ενώ οι έρευνες για την πλήρη διακρίβωση του εύρους της εγκληματικής τους δράσης συνεχίζονται.

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA