Μενού
Ευθεία στην Εγνατία Οδό
Ευθεία στην Εγνατία Οδό | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Η Ελλάδα δεν είναι γενικά ένας τόπος που χαρίζεται στους λάτρεις της επιτάχυνσης. Ορεινή και ημιορεινή σε μεγάλο μέρος της, οι ευθείες όπου οι οδηγοί μπορούν να πατήσουν το γκάζι στο τέρμα για λίγα λεπτά μετρούνται στα δάχτυλα του ενός χεριού.

Ακόμα και έτσι όμως, αξίζουν μία οδηγική επίσκεψη, πάντα υπό τις κατάλληλες συνθήκες και, γιατί όχι, ένα εικόνισμα του Άγιου Χριστόφορου στο παρμπρίζ.

Αυτές οι τρεις ευθείες ξεπερνούν τα 10 χιλιόμετρα, ενώ διασχίζουν και υπέροχα τοπία για να ξεφεύγει λίγο το μάτι μας.

Οι τρεις «ατελείωτες» ευθείες της Ελλάδας

Εθνική Οδός 6

Η μεγαλύτερη ευθεία στη χώρα μας βρίσκεται σε αυτό το τμήμα της Ευρωπαϊκής Οδού 92, που συνδέει την Καλαμπάκα με τα Τρίκαλα.

Έχει μήκος λίγο παραπάνω από 14 χιλιόμετρα ενώ σε περίπτωση που συμπεριλάβει κανείς και τις ελάχιστες καμπές που υπάρχουν στη χάραξη της, το συνολικό της μήκος ανέρχεται σε 18 km.

Η ΕΟ6 θα σας ταξιδέψει έξω από τα Μετέωρα
Η ΕΟ6 θα σας ταξιδέψει έξω από τα Μετέωρα | Eurokinissi

Αθηνών-Λαμίας

Το κομμάτι της εθνικής οδού που περνάει έξω από τη Θήβα συνιστά μία τεράστια ευθεία των 16 χιλιομέτρων, ενώ αγγίζει και τα 20 χιλιόμετρα αν συνυπολογίσει κανείς κάποιες μικρές καμπές.

Οι γνώμες διίστανται για το αν μπορεί να θεωρηθεί μακρύτερη από αυτή της ΕΟ 6, ανάλογα με το πόσο μέρος της νοείται ως «αδιάκοπη ευθεία».

Πάντως θεωρείται η πιο ασφαλής από τις δύο, αφού δεν έχει καθόλου κλίση.

Εθνική οδός
Εθνική οδός | Eurokinssi

Εγνατία Οδός

Στην τρίτη θέση ανήκει σίγουρα το τμήμα Κομοτηνής - Μεστής του Α2 (του πλέον μεγαλύτερου αυτοκινητοδρόμου της Ελλάδας), που ανοίγεται σε ευθεία 11 χιλιομέτρων και τεσσάρων λωρίδων μετά την περιοχή του Φύλακα.

Εγνατία οδός
Εγνατία οδός | Eurokinissi

Δείτε επίσης:

Πώς έγινε η τραγωδία με τον 16χρονο - Συνελήφθη ο αδερφός του, κατηγορείται ότι τον μαχαίρωσε

Η δολοφονία της Μπεναζίρ Μπούτο – Ποιος σκότωσε τη «σιδηρά κυρία» του Πακιστάν

Βασίλης Καρράς: Σήμερα η ταφή του μεγάλου καλλιτέχνη - Η επιθυμία της οικογένειας

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA