Μενού
blue_horizon
Blue Horizon | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Γνωστή έγινε η αιτία θανάτου του 36χρονου Α.Κ., τον οποίο μέλη του πληρώματος της Blue Horizon τον έριξαν στη θάλασσα από την καταπέλτη του σκάφους το βράδυ της Τρίτης (05/09), με αποτέλεσμα να χάσει τραγικά τη ζωή του.

Αυτόπτης μάρτυρας, που βρισκόταν την ώρα του εγκλήματος στο πλοίο, μίλησε στην τηλεόραση του Alpha για το χρονικό του θανάτου, καθώς και για τις αντιδράσεις των επιβατών. Συγκεκριμένα, ο κ. Σπύρος ανέφερε πως τη στιγμή που ο Ύπαρχος έσπρωξε τον 36χρονο στη θάλασσα, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του, αρκετοί ήταν αυτοί που φώναξαν στο μέλος του πληρώματος, «δολοφόνε, τι κάνεις».

«Δεν ακούσαμε προειδοποίηση από το πλοίο, ακούσαμε μόνο τον άνθρωπο να λέει "φεύγουμε, έλα, πάμε, έλα πάμε". Εμείς φωνάζαμε "δολοφόνε, τι κάνεις"» είπε χαρακτηριστικά ο αυτόπτης μάρτυρας.

Τι λέει αυτόπτης μάρτυρας για τον θάνατο του 36χρονου

«Έχω δει το περισταστικό από τις 20:37, ήμασταν συνέχεια έξω με την κόρη μου, φτάνουμε στις 20:56 όπου βλέπουμε μία κίνηση προς τα αριστερά, ενός λεπτού ανθρώπου με μπλε μπλούζα ο οποίος είναι στο σημείο της άγκυρας. Μιλάω με την κόρη μου, νιώθω πως μας χαιρετάει, και ο άνθρωπος βρίσκεται εκεί για λίγα λεπτά» είπε αρχικά, όταν αντίκρισε τον 36χρονο.

«Στη συνέχεια, κλείνει η πόρτα που μπαίνουν οι άνθρωποι, δεν θα γίνει κάποια κίνηση για να τον ρωτήσουν, και μένει με κλειστή την πόρτα για τους ανθρώπους. Ωστόσο, η πόρτα των αυτοκινήτων ήταν ακόμη ανοιχτή και γύρω στις 21:07 ξεκινάει να φεύγει το πλοίο» συμπλήρωσε.

«Αυτός ο άνθρωπος κάνει μία απότομη κίνηση να μπει μέσα και, ενώ φτάνει να ακουμπάει πάνω στο καράβι, δέχεται ένα σπρώξιμο από τα δύο μέλη του πληρώματος. Μετά, θα διασταυρωθεί ο δεξιά προς τα αριστερά και στην πρώτη απώθηση θα βρει πολύ άνετα στεριά. Το πλοίο κινούνταν την ώρα του περιστατικού και ο κόσμος του φώναζε να τον αφήσει» σημείωσε παράλληλα.

«Στην πρώτη περίπτωση (σ.σ. σπρωξίματος) δεν πολυπήραμε χαμπάρι για το τι έγινε. Στη δεύτερη, ακουμπάει, δεν ακουμπάει στεριά από το σπρώξιμο του δεξιά ανθρώπου, που έχει γίνει αριστερά πλέον στην ιστορία, και στην τρίτη φορά που επιχειρεί να μπει ήταν το μοιραιό σπρώξιμο, γιατί, καθώς απομακρύνεται το πλοίο, δεν έχει επαφή με τη στεριά» πρόσθεσε σχετικά με το χρονικό του θανάτου.

«Στην πρώτη μπορώ να τον δικαιολογήσω, γιατί μπορεί να τον έσπρωξε στη στεριά με ασφάλεια, η δεύτερη ήταν 50-50 και η τρίτη φορά ήταν ξεκάθαρη, τον ρίχνει στη θάλασσα» είπε για την ενέργεια του μέλους του πληρώματος, που οδήγησε στο να χάσει ο Α.Κ. τη ζωή του και να προκαλέσει οργή στο πανελλήνιο.

Δείτε επίσης:

Τι απαντά η Blue Star Ferries στο Reader για την ανακοίνωση περί «καμίας ευθύνης για το συμβάν»

Μαρτυρικός ο θάνατος του 36χρονου - Τον ρούφηξε η δίνη του Blue Horizon και εκσφενδονίστηκε

Αντιδράσεις για τη δήλωση Βαρβιτσιώτη: «Θρηνούν τον αδικοχαμένο, αλλά κι αυτούς που πήγαν να κάνουν τη δουλειά τους»

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA