Μενού
astinomia-peripoliko
Περιπολικό | Dimitris Panidis / SOOC
  • Α-
  • Α+

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν δύο από τους συνολικά πέντε κατηγορούμενος σχετικά με την υπόθεση της 16χρονης στον Βύρωνα, που νοσηλεύεται σε κωματώδη κατάσταση ύστερα από χορήγηση  κοκτέιλ ναρκωτικών.

Οι άλλοι τρεις κατηγορούμενοι αφέθηκαν ελεύθεροι, μετά την απολογία τους με όρους ή χωρίς.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι κατηγορούμενοι αρνήθηκαν τις κατηγορίες της διακεκριμένης διακίνησης ναρκωτικών, της βαριάς σωματικής βλάβης λόγω διακίνησης ναρκωτικών σε ανήλικη, της συμμορίας και της παράβασης του νόμου περί όπλων. Αρνήθηκαν επίσης ότι έδωσαν ναρκωτικά στη 16χρονη.

Πώς κατέληξε διασωληνωμένη η 16χρονη

Η ανήλικη, που είναι κόρη γνωστού δημοσιογράφου, νοσηλεύεται διασωληνωμένη στη ΜΕΘ του νοσοκομείου «Ερυθρός Σταυρός».

Νοσηλεύεται από την περασμένη Τετάρτη (15/11) και οι γιατροί δίνουν μάχη για να την κρατήσουν στη ζωή, καθώς σώθηκε τελευταία στιγμή. 

Η 16χρονη, μαζί με μία φίλη της, βρέθηκαν στο σπίτι ενός 17χρονου στον Βύρωνα, όπου της προσφέρθηκε κάνναβη, καθώς και άλλες ναρκωτικές ουσίες, όπως το λεγόμενο «σίσα» γνωστό και ως «η κοκαΐνη των φτωχών».

Όταν το ΕΚΑΒ έφτασε στη μονοκατοικία, διαπιστώθηκε πως το κορίτσι δεν είχε σφυγμό και πραγματοποιήθηκε ανάνηψη και τελικώς επανήλθε. 

Φίλη της νεαρής, που μίλησε στον Alpha, αναφερόμενη στα όσα συνέβησαν εκείνη τη μέρα είπε: «Εκεί πέρα αράξαμε λίγο και μετά εγώ πήγα για ύπνο. Ξύπνησα και μου είπαν ότι κάτι είχε πάθει η (...) αλλά ήξερα τι είχε πάρει. Είχε πάρει και ένα φάρμακο αλλά δεν θυμάμαι ακριβώς το όνομα. Κάπως (...); Κάτι τέτοιο και τα είχε ανακατέψει αυτά τα δύο μαζί».

Η μητέρα της 16χρονης υποστήριξε πως η ανήλικη ήταν «πειραματόζωο» της σπείρας, ενώ υπάρχουν πληροφορίες πως έχει εξαφανιστεί το κινητό και τα ρούχα που φορούσε. «Τα ρούχα που μου έδωσαν δεν ήταν δικά της, ενώ δεν είχε μαζί της ούτε τα παπούτσια της, ούτε το κινητό της αλλά και το τσαντάκι με τα προσωπικά της αντικείμενα» είπε η ίδια στο Star.

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA