Μενού
diki-fotia-mati
Δίκη για τη φωτιά στο Μάτι | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Ελεύθερος αφέθηκε μετά την προσαγωγή του ο συγγενής θύματος της φωτιάς στο Μάτι, που στο άκουσα της δικαστικής απόφασης πέταξε μία καρέκλα προς τον Βασίλη Ματθαιόπουλο, τότε υπαρχηγό Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος.

«Έγινε προσαγωγή μου στο Εφετείο και με άφησαν μετά από 4-5 ώρες. Με το που είπε "λύεται η συνεδρίαση" που πήραν τις ποινές-χάδια οι κατηγορούμενοι, μόνο επαίνους δεν πήραν, σήκωσα μια καρέκλα και την πέταξα. Ήταν αυτό που βρήκα μπροστά μου, αυτό που σκέφτηκα να κάνω και το έκανα», είπε ο Άγγελος Κοντοθάνος στο MEGA. 

«Ανέλαβα την ευθύνη μου γιατί σε αυτή την αίθουσα 1,5 χρόνο κανένας δεν έχει αναλάβει ευθύνη και ζητάω συγγνώμη από όσους θα θέλανε κάτι περισσότερο και δεν το πέτυχα. Γιατί ούτε η συγγνώμη δεν έχει ακουστεί σε αυτή την αίθουσα 1,5 χρόνο και 6 χρόνια, από τότε που έγινε το κακό. Είπα να το κάνω εγώ, αναλαμβάνω την ευθύνη μου. Άγνωστη λέξη για τους δικαστές, τους κατηγορούμενους. Δεν έχει ακουστεί αυτή η φράση», συμπλήρωσε.  

«Το πανό "104 νεκροί ουρλιάζουν γιατί; Ζητούν δικαίωση" το έχω φτιάξει εγώ. Αναλαμβάνω την ευθύνη και για αυτό. Η δικαστής μίλησε σήμερα για 102 νεκρούς, ξέρετε γιατί; Γιατί τα διδυμάκια τα Χερουβείμ δεν έχουν συγγενή α' βαθμού εν ζωή να υποστηρίξει την κατηγορία, είναι απλά δύο αριθμοί. Είμαστε απλά πλημμελήματα και τα διδυμάκια τα Χερουβείμ δεν μπορούν να υποστηρίξουν την κατηγορία του θανάτου τους, της δολοφονίας τους. Για αυτό μίλησε για 102 νεκρούς η δικαστής σήμερα», είπε ο κ. Κονοθάνος.

«Αν εσείς αυτό το θεωρείτε δικαιοσύνη, τι να πω... Εμείς πάντως δεν το θεωρούμε. Ντροπή στο δικαστήριο που είχε την ευκαιρία για πρώτη φορά να τιμωρήσει και δεν το έκανε. Έτσι παίρνουν σειρά οι επόμενοι. Θα έρθουν και άλλα Τέμπη, θα έρθουν πολλά τέτοια. Δεν ξέρουμε ποιανού τα παιδιά θα είναι στην επόμενη τραγωδία, πάντως αυτοί που πρέπει να τιμωρηθούν δεν θα τιμωρηθούν», ανέφερε. 

«Κλωτσάς γάτα; Πληρώνεις 30.000 και είναι κακούργημα και ορθώς. Σκοτώνεις 104 πλημμέλημα και πας σπίτι σου με 10 ευρώ την ημέρα. Πετάς μπογιές στη Βουλή όπως έκαναν δύο μέλη του Ρουβίκωνα; 30.000 ευρώ ο καθένας εγγύηση για μπογιές στη Βουλή. Λίγο λιγότερο από αυτά που θα πληρώσουν αυτοί οι κύριοι σήμερα» σχολίασε. 

«Εύχομαι οι τύψεις να τους κάνουν να τρελαθούν»

«Ποιανού υπεύθυνου έτριξε η καρέκλα του σήμερα; Που μας μιλάγανε για τον πρότερο σύννομο βίο τους και πως έχουν οικογένειες. Εμείς δεν είχαμε οικογένειες; Δεν διαλύθηκαν οικογένειες; Μην απορείτε γιατί πήρα μια καρέκλα και την πέταξα προς τον Ματθαιόπουλο που έλεγε στον πραγματογνώμονα να θάψει τα στοιχεία. Λες και δεν έφταναν οι νεκροί που θάψαμε, να θάψουμε και τα στοιχεία», είπε ο κ. Κοντοθάνος. 

«Πώς θα κοιμηθούν αυτοί οι άνθρωποι; Θα κοιμηθούν λέγοντας "α έκανα καλά τη δουλειά μου σήμερα;". Εύχομαι οι τύψεις να τους κάνουν να τρελαθούν για και να τους μισήσουν τα παιδιά τους. Και έχω πλήρη επίγνωση αυτού που λέω», κατέληξε. 

Αναλυτικά οι ποινές

Οι καταδικασθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι αφού οι εκτιτέες ποινές είναι πέντε έτη για τον καθένα και είναι εξαγοράσιμες. Το δικαστήριο επέβαλε στους:

  • Σωτήρη Τερζούδη Αρχηγό Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος: συνολική ποινή φυλάκισης 111 έτη
  • Βασίλη Ματθαιόπουλο υπαρχηγό Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος: ποινή φυλάκισης 15 ετών
  • Ιω. Φωστιέρη, Διοικητή του Ενιαίου Συντονιστικού Κέντρου Επιχειρήσεων: ποινή φυλάκισης 111 έτη
  • Νικ. Παναγιώτοπουλο, Διοικητή της Διοίκησης Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αθηνών: ποινή φυλάκισης 111 έτη
  • Χαράλαμπο Χιόνη Διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ανατολικής Αττικής: ποινή φυλάκισης 111 έτη
  • Κων. Αγγελόπουλο: κάτοικο που φέρεται να έβαλε την πυρκαγιά ποινή φυλάκισης 3 ετών.
Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA