Μενού
φαραγγι σαμαρια
Το φαράγγι της Σαμαριάς | shutterstock
  • Α-
  • Α+

Μία ακόμα τουρίστρια τραυματίστηκε στο φαράγγι της Σαμαριάς, όπου έχασε τη ζωή της από πτώση βράχου μία 35χρονη. Η τραυματισμένη γυναίκα μεταφέρεται με πλοίο της γραμμής στην Παλαιόχωρα, όπως ανέφερε ο Alpha. 

Συνολικά 1.074 άτομα πέρασαν σήμερα από το φαράγγι, το οποίο έκλεισε, ενώ μέχρι το απόγευμα προσωπικό της ΕΜΑΚ «χτένιζε» την περιοχή, προκειμένου να μην έχει κανείς πίσω.

Η άτυχη 35χρονη τουρίστρια που έχασε τη ζωή της ήταν Ουκρανή, όμως διέμενε για χρόνια στη Γερμανία. Είχε πάει στην Κρήτη για διακοπές, ενώ την ώρα του θανάσιμου τραυματισμού της βρισκόταν μαζί με γκρουπ 32 ατόμων στις Πόρτες, το πιο στενό σημείο στο φαράγγι της Σαμαριάς, ανάμεσα σε Αγία Ρουμέλη και Χριστό.

Κολυδάς: «Να μπει μετεωρολογικό ραντάρ»

Με αφορμή τον θάνατο της τουρίστριας στα Χανιά, ο Θοδωρής Κολυδάς επισημαίνει την ανάγκη τοποθέτησης ενός μετεωρολογικού ραντάρ στο φαράγγι της Σαμαριάς.

Ο διευθυντής της ΕΜΥ, σε ανάρτησή του, αναφέρεται εμμέσως στην αιφνίδια καταιγίδα που έπληξε την περιοχή του φαραγγιού της Σαμαριάς με αποτέλεσμα να προκληθεί κατολίσθηση και να χάσει τη ζωή της μία τουρίστρια που τραυματίστηκε θανάσιμα στο πόδι από πτώση βράχου.

Ο κ. Κολυδάς, επισημαίνει ότι ακόμη και με ένα μικρό και φθηνό ραντάρ, όπως αυτό που διαθέτει η αμερικανική βάση στη Σούδα, μπορούν να προβλεφθούν ισχυρές καταιγίδες και να προστατευτούν οι πολίτες.

Μάλιστα, μέχρι τότε, ο κ. Κολυδάς, δίνει και τη διαδικτυακή διεύθυνση του συγκεκριμένου ραντάρ για να το χρησιμοποιούν οι πολίτες.

Η ανάρτηση του Θοδωρή Κολυδά:

«ΜΙΚΡΟ, ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟ ΚΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ 

Ακόμη και με ένα μικρό και "φτηνό" Radar καιρού, όπως αυτό που ελεύθερα την εικόνα του διαθέτει στο διαδίκτυο η Αμερικάνικη Βάση στη Σούδα, μπορεί να αναγνωριστεί μια ισχυρή καταιγίδα και να δώσει το κατάλληλο σήμα για επαγρύπνηση Φορέων και πολιτών.

Μέχρι λοιπόν να έρθουν τα πολυπόθητα μεγάλα ραντάρ καιρού, ας διαδώσετε την ηλεκτρονική διεύθυνση του ραντάρ, για να την χρησιμοποιούν όσοι πρόκειται να μετακινηθούν στο νησί. Ευχαριστώ ».

Πώς έγινε το δυστύχημα στο φαράγγι της Σαμαριάς

«Είναι ένα δύσκολο μέρος αλλά το περιστατικό έγινε λόγω βροχής», σύμφωνα με τον πρόεδρο των εργαζομένων στον Δρυμό, Αλκιβιάδη Πενταράκη. «Ήταν μπουρίνι, δεν είχε ενημέρωση ούτε η Πυροσβεστική, ούτε ο ΟΦΥΠΕΚΑ», ξεκαθάρισε ο κ. Πενταράκης.

Σύμφωνα με τον κ. Πενταράκη, «υπήρξε ισχυρή νεροποντή με αποτέλεσμα να πέσει μία πέτρα από ψηλά, να χτυπήσει σε ένα δέντρο και κομμάτι της πέτρας να χτυπήσει μια Γερμανίδα τουρίστρια. Της έκοψε τον μηρό». 

«Παρά τις προσπάθειες ενός γιατρού που ήταν στο Φαράγγι, η Γερμανίδα κατέληξε από ακατάσχετη αιμορραγία», είπε ο κ. Πενταράκης στο Mega. Το σημείο του δυστυχήματος είναι απόκρημνο και δύσκολο σε περίπτωση κακοκαιρίας, ανέφερε ο πρόεδρος των εργαζομένων.

Τη σορό της τουρίστριας παρέλαβε ελικόπτερο της Πυροσβεστικής και τη μετέφερε στο νοσοκομείο Χανίων όπου θα γίνει ιατροδικαστική εξέταση. Πεζοπόροι που βρίσκονταν στο φαράγγι της Σαμαριάς την ώρα του δυστυχήματος μεταφέρθηκαν σε ασφαλές σημείο. 

Η καταγγελία μία ημέρα πριν 

Σύμφωνα με το neakriti.gr, μία ημέρα πριν το δυστύχημα ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Αγίας Ρούμελης, Γιάννης Τζατζιμάκης, κατήγγειλε για πολλοστή φορά ότι δεν υπάρχει γιατρός από τις 17 Αυγούστου.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA