Μενού
pispirigkou
Ρούλα Πισπιρίγκου | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Ραγδαίες εξελίξεις στη σημερινή δίκη της 35χρονης Ρούλας Πισπιρίγκου στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αθηνών, καθώς η εισαγγελέας της Έδρας ζήτησε να απορριφθεί η αίτηση εξαίρεσης κατά της προέδρου που υπέβαλε ο Αλέξης Κούγιας.

Ειδικότερα, η  εισαγγελική λειτουργός είπε πως το αίτημα που προέβαλε η κατηγορούμενη πρέπει να απορριφθεί καθώς, όπως είπε, δεν στηρίζεται σε πραγματικά γεγονότα, ενώ παρέθεσε στη συνέχεια το σκεπτικό της.

«Η διατύπωση δυσπιστίας απαιτεί πραγματικά γεγονότα και όχι κρίσεις ως προς τον τρόπο διεύθυνσης της διαδικασίας. Αυτά τα γεγονότα σίγουρα δεν είναι η απόρριψη αιτημάτων» ανέφερε η εισαγγελέας η οποία διερωτήθηκε γιατί οι υπόνοιες μεροληψίας τής κατηγορουμένης στρέφονται μόνο στο πρόσωπο της προέδρου και όχι προς τα μέλη του δικαστηρίου αφού οι επίμαχες αποφάσεις επί των αιτημάτων ήταν ομόφωνες. Επίσης τόνισε πως και η ίδια ήταν αρνητική στην ικανοποίηση των επίμαχων αιτημάτων πλην όμως δεν στράφηκε και εναντίον της η αίτηση εξαίρεσης.

Η διαδικασία συνεχίζεται

Ξέσπασμα Κούγια κατά της προέδρου: «Η κατηγορούμενη δεν απολογείται»

Η διαδικασία της απολογίας της Ρούλας Πισπιρίγκου για την υπόθεση του θανάτου της κόρης της Τζωρτζίνας, άρχισε σήμερα (15/11) στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αθηνών με τον συνήγορό της Αλέξη Κούγια να καταθέτει αίτημα εξαίρεσης κατά της προέδρου της δίκης.

Ο γνωστός ποινικολόγος έκανε λόγο για συμπεριφορές που «δικαιολογούν δυσπιστία για μεροληψία και πρόσφορες να επηρεάσουν τους ενόρκους, όπως και έγινε», αναπτύσσοντας το αιτήμα εξαίρεσης σε βάρος της προέδρου του ΜΟΔ όπου δικάζεται η Ρούλα Πισπιρίγκου για την ανθρωποκτονία της κόρης της Τζωρτζίνας.

Ο κ. Κούγιας εστίασε στην άρνηση κλήτευσης ή επανεξέτασης σειράς μαρτύρων και για στοιχεία που δεν προσκομίστηκαν στο δικαστήριο.

«Είναι πρωτοφανές να εκδίδονται απορριπτικές ομόφωνες αποφάσεις με συνοπτικές διαδικασίες», είπε ο συνήγορος της Πισπιρίγκου, αποδίδοντας στην πρόεδρο ότι αφιέρωσε δυσανάλογο μεγάλο μέρος στην εξέταση των νοσηλευτριών, όταν στέρησε από το συνήγορο υπεράσπισης της δυνατότητα να εξετάσει τους σημαντικότερους μάρτυρες, όπως οι επιστήμονες Νικ. Ράικος, Περ. Μακρυθανάσης και Ιω. Παπαγιάννης.

«Στερήθηκε στην υπεράσπιση η δυνατότητα να εξετάσει τους μάρτυρες. Με χρονοδιακόπτη έπρεπε να το κάνουμε; Λες και πρέπει να τελειώσουμε άρπα κόλλα τη δίκη αυτή; Με αυτούς τους ανεκδιήγητους μάρτυρες και αυτή την ανεκδιήγητη ανάκριση;» είπε ο κ. Κούγιας και συμπλήρωσε:

«Αρνηθήκατε με ανήθικο τρόπο και απαράδεκτο να μην διακόψετε το δικαστήριο για να κάνω θεραπεία. Τολμώ να το πω! Να μην σας τύχει. Ούτε ο θεός δεν μπορεί να το κάνει αυτό».

Δείτε επίσης:

Η έκπληξη των Γερμανών στον Μητσοτάκη, ο παίκτης ριάλιτι Κασσελάκης και ο «σκασμένος» βουλευτής

Οι «άρχοντες της αθηναϊκής νύχτας» που έφτασαν στην οικονομική κατάρρευση

Παρουσιάστρια δημοσίευσε κατά λάθος γυμνό βίντεο - «Ξέχασα ότι υπήρχαν καθρέφτες»

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA