Μενού
ekloges-kalpi
Εκλογές | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Νέα δημοσκόπηση αυτή τη φορά από την εταιρεία PRORATA για λογαριασμό του Attica TV, δείχνει την εικόνα για τη μάχη στο Δήμο της Αθήνας και στην Περιφέρεια Αττικής, την πρόθεση ψήφου και τις θετικές γνώμες των πολιτών για τους πολιτικούς αρχηγούς.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε την περίοδο από 27 Σεπτεμβρίου έως 2 Οκτωβρίου και καταγράφει τις πρώτες αξιολογήσεις της κοινής γνώμης για την εκλογή του νέου προέδρου στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ.

Όσον αφορά στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές, στην Αθήνα ο Κώστας Μπακογιάννης προηγείται με 38% έναντι 14,5% του Κώστα Ζαχαριάδη, 9% του Χάρη Δούκα, 8,5% του Νίκου Σοφιανού και 8,5% του καταδικασμένου για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης Ηλία Κασιδιάρη.

dimos

 

Στην Περιφέρεια Αττικής, καταγράφεται σαφές προβάδισμα του Νίκου Χαρδαλιά με 40% των ψήφων ενώ τον ακολουθεί ο Γιάννης Σγουρός με 13,5%, ο Γιώργος Ιωακειμίδης με 12%. Το ποσοστό των αναποφάσιστων είναι στο 20%, με τους περισσότερους από αυτούς (23%) να δηλώνουν ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ.

perifereia

 

Στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή επί των έγκυρων, η Νέα Δημοκρατία προηγείται με 34,5%, ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με 15,5%, το ΠΑΣΟΚ με 11,5%, το ΚΚΕ με 9,5%, η Ελληνική Λύση με 6% και η ΝΙΚΗ με 3%. Το ποσοστό των αναποφάσιστων είναι στο 10,5%.

prothesi

 

Θετική γνώμη για τον Κυριάκο Μητσοτάκη εκφράζει το 37% των ερωτηθέντων, ακολουθεί ο Δημήτρης Κουτσούμπας με 28%, ο Κυριάκος Βελόπουλος με 22%, ενώ Στέφανος Κασσελάκης και Νίκος Ανδρουλάκης συγκεντρώνουν από 17%.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.