Μενού
famellos 66
Ο Σωκράτης Φάμελλος. | ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI
  • Α-
  • Α+

Τα «βέλη» του στην κυβέρνηση εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής ο Σωκράτης Φάμελλος, «για τα αποτελέσματα των πολιτικών των γαλάζιων δημάρχων και περιφερειαρχών, που φάνηκαν στις πρόσφατες φυσικές καταστροφές».

Να σημειωθεί ότι η τοποθέτηση από το πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ έλαβε χώρα κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Εσωτερικών, ενόψει και των επερχόμενων αυτοδιοικητικών εκλογών.

Ο Σωκράτης Φάμελλος τόνισε ότι στις πρώτες 100 ημέρες της κυβέρνησης «που φάνηκαν 1.000 στον πρωθυπουργό», έχουν φανεί «σοβαρά προβλήματα αρρυθμίας και αποτυχίες της κυβέρνησης», ενώ τόνισε πως έχει εδραιωθεί «ένα κλίμα ανασφάλειας στην κοινωνία και στην οικονομία» και η πεποίθηση ότι «τα πράγματα στην χώρα δεν πάνε καλά».

«Με μεγάλο κόστος»

Επιπλέον, σημείωσε ότι το αφήγημα για το «επιτελικό κράτος των αρίστων», «κατέρρευσε» με «μεγάλο κόστος» για την ελληνική κοινωνία και την οικονομία, αλλά και «στους θεσμούς και στην καθημερινότητα».

Μάλιστα, υπενθύμισε ότι τις αντίστοιχες πρώτες μέρες της προηγούμενης διακυβέρνησης, είχε περάσει η «απαράδεκτη τροπολογία» με την οποία τοποθετήθηκε ο κ. Κοντολέοντας επικεφαλής της ΕΥΠ αν και δεν είχε πτυχίο από Ανώτατο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα και «εκδιώχτηκε» όταν ξέσπασε το σκάνδαλο των υποκλοπών «για να καλύψει τις ευθύνες του κ. Μητσοτάκη».

«Απόγνωση»

Για την την κατάσταση που επικρατεί στην πλημμυρισμένη Θεσσαλία, την οποία επισκέφτηκε χθες με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανο Κασσελάκη, ο Σωκράτης Φάμελλος σχολίασε: «Μία λέξη ταιριάζει στο αποτύπωμα των κυρίων Μητσοτάκη και Αγοραστού στη Θεσσαλία: απόγνωση».

Επίσης, κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι δεν έχει ανταποκριθεί στο αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ για προ ημερήσια συζήτηση στη Βουλή για τις πλημμύρες, σχολιάζοντας ότι «είναι απαράδεκτο από τη μία να μην απαντάει στις θεσμικές ερωτήσεις μας και από την άλλη να μας κατηγορεί ότι δεν έχουμε προτάσεις».

«Το παραδέχθηκε»

Αναφερόμενος στη χθεσινή συνέντευξη, επισήμανε ότι ο Κ. Μητσοτάκης «παραδέχτηκε» πως «δεν ξέρει που πήγανε τα λεφτά» για τα έργα του «Ιανού» και σχολίασε ότι δεν νοιάζεται για τη Θεσσαλία, «μόνο για το πολιτικό όφελος».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA