Μενού
apostoli libyi
Η ελληνική αποστολή στη Λιβυή | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Θρήνος επικρατεί στις Ένοπλες Δυνάμεις και στην ελληνική κοινωνία για τον θάνατο των 5 μελών της ανθρωπιστικής αποστολής σε τροχαίο δυστύχημα στη Λιβύη. Από την σφοδρή μετωπική σύγκρουση του λεωφορείου που μετέφερε τα 19 μέλη της ελληνικής αποστολής, με άγνωστο όχημα, έχασαν τη ζωή τους τρία στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και δύο διερμηνείς.

Στο MEGA μίλησε ο πατέρας ενός εκ των θυμάτων, ηλικίας 27 ετών, στελέχους του ελληνικού στρατού και περιέγραψε την τελευταία επικοινωνία με τον γιο του.

«Ήταν στο τμήμα Αλεξιπτωτιστών. Στο στρατό έχει οκτώ χρόνια. Στη Λιβύη δεν ξέρω, πρέπει να ήταν η πρώτη φορά, αλλού πήγε. Έφτασε Αίγυπτο, Ουκρανία, πήγε σε πολλά κράτη», αναφέρει ο πατέρας του 27χρονου και προσθέτει:

«Χθες το μεσημέρι μία η ώρα, μου έστειλε ένα μήνυμα γιατί δεν έχουν τηλέφωνα "Μπαμπά φτάσαμε καλά είμαστε". Από εκεί και πέρα καμία επικοινωνία. Ήταν 27 χρονών και παντρεμένος. Τι να σας πω; Γιατί έχασα το παιδί μου; Τι άλλο να σας πω; Δεν υπάρχει άλλο κάτι.

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.