Μενού
syllalitirio.jpg
Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στην Αθήνα ενάντια στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης για την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων με τη συμμετοχή φοιτητών, μαθητών, δασκάλων και καθηγητών. | ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI
  • Α-
  • Α+

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγη ώρα το συλλαλητήριο φοιτητών, μαθητών και εκπαιδευτικών κατά του νομοσχεδίου για την ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων.

Σύμφωνα με την αστυνομία, στο συλλαλητήριο στην Αθήνα έλαβαν μέρος περίπου 2500 άτομα.

Να σημειωθεί ότι κανονικά διεξάγεται πλέον η κίνηση στο κέντρο της πρωτεύουσας καθως αρθηκαν όλες οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που ήταν σε ισχύ λόγω του συλλαλητηρίου.

foitites
EUROKINISSI
foitites
EUROKINISSI
foitites
EUROKINISSI

Επιπλέον, ολοκληρώθηκε και η συγκέντρωση διαμαρτυρίας που πραγματοποίησαν στο Σύνταγμα περίπου 500 μελισσοκόμοι από όλη την Έλλαδα.

melissokomoi
EUROKINISSI
melissokomoi
EUROKINISSI
melisokomoi
EUROKINISSI
melissokomos
EUROKINISSI

Το συλλαλητήριο της Αθήνας ολοκληρώθηκε, με τους φοιτητές να πηγαίνουν στη Νομική όπου συνεδριάζει το συντονιστικό τους όργανο.

Να σημειωθεί ότι για έβδομη διαδοχική εβδομάδα οι φοιτητές βρέθηκαν στους δρόμους με νέα πανεκπαιδευτικά συλλαλητήρια κατά της ίδρυσης μη κρατικών πανεπιστημίων διοργανώθηκαν σήμερα σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα και άλλες μεγάλες πόλεις της χώρας.

Συλλαλητήριο: Ένταση στη Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη, ένταση σημειώθηκε, ανάμεσα στις δυνάμεις καταστολής και τους διαδηλωτές, μετά την ολοκλήρωση φοιτητικής πορείας ενάντια στο νομοσχέδιο του Yπουργείου Παιδείας.

Όταν η πορεία κατέληξε μπροστά στο κτίριο διοίκησης του ΑΠΘ, άτομα με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους αρχικά κινήθηκαν μέσα από το campus προς την οδό Εθνικής Αμύνης και έβαλαν φωτιά σε κάδο στο οδόστρωμα μπροστά στο νοσοκομείο Γ. Γεννηματάς.

Δυνάμεις της αστυνομίας έσπευσαν στο σημείο και οι άγνωστοι άρχισαν να πετάνε προς το μέρος τους πέτρες και άλλα αντικείμενα μέσα από το campus του ΑΠΘ στις πλευρές των οδών Εθνικής Αμύνης και Αγίου Δημητρίου.

Οι αστυνομικοί τους απώθησαν κάνοντας χρήση δακρυγόνων και κρότου λάμψης.

Ένταση επικράτησε νωρίτερα στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο που πραγματοποίησαν φοιτητές και εκπαιδευτικοί στο κέντρο της Πάτρας.

Άγνωστοι πέταξαν πέτρες και φωτοβολίδες προς την αστυνομία, ενώ έριξαν μπογιές στο Δικαστικό Μέγαρο.

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA