Μενού
Κακοκαιρία στη Θεσσαλία
Πέρασμα της κακοκαιρίας στη Θεσσαλία | EUROKINISSI / ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΤΖΕΚΑΣ
  • Α-
  • Α+

Οι κάτοικοι στην Καρδίτσα και πιο συγκεκριμένα στο χωριό Μεταμόρφωση συνεχίζου να «μετρούν» τις πληγές τους τρεις μήνες μετά το πέρασμα της φονικής κακοκαιρίας «Daniel».

«Τέτοιες ημέρες στην πλατεία γινόντουσαν εορταστικές εκδηλώσεις, δεν υπάρχει κάτι, τι δέντρο να ανάψουμε, τι φώτα, πού, σε ένα άδειο χωριό» ανέφερε χαρακτηριστικά η Ευαγγελία Ρητά, κάτοικος της Μεταμόρφωσης.

Σήμερα, σύμφωνα με το Open, οι οικογένειες που εγκατέλειψαν τις ζωές τους στην Καρδίτσα, ζητούν τις ζωές τους πίσω: «Για να κάνουμε γιορτές και να κάτσουμε στο γιορτινό τραπέζι, δεν μπορούμε, οι οικογένειες είναι χωρισμένες, είναι διάσπαρτοι παντού. Εγώ θα κάνω Χριστούγεννα χωρίς τη μάνα μου» συμπληρώνει η κα Ρητά.

Την ίδια ώρα, η κατάσταση στα σπίτια του χωριού στην Καρδίτσα δεν είναι καλύτερη, τρεις μήνες μετά το πέρασμα της κακοκαιρίας στη Θεσσαλία.

Αρκετά απ' αυτά έχουν υγρασία, όπως αναφέρουν κάτοικοι του χωριού. «Μέσα σε μία στιγμή χάθηκε η ζωή όλων των ανθρώπων» σημειώνει με τη σειρά της κάτοικος της περιοχής.

Οι περισσότεροι εξ' αυτών, όπως σημειώνει το Open, φιλοξενούνται σε σπίτια συγγενών και φίλων, ενώ αναμένουν τη μετεγκατάσταση σε περιοχή 300 στρεμμάτων κοντά στον Παλαμά Καρδίτσας, καθιστώντας τους έτσι «κλιματικούς πρόσφυγες».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA