Μενού
nekrotafeio Serres
Σακούλες με οστά στο νεκροταφείο Σερρών | YouTube/Επιλογές
  • Α-
  • Α+

Πρωτοφανείς εικόνες έρχονται στη δημοσιότητα από τα Β΄ Κοιμητήρια Σερρών, οι οποίες προκαλούν σοκ και ντροπή, καθώς μέσα σε σακούλες βρίσκονται πεταμένα και στοιβαγμένα ανθρώπινα οστά.

Όπως μεταδίδει το epiloges.tv, με δεδομένη την έλλειψη χώρου και τη σωστή διαχείριση, εφαρμόζεται η πρακτική της εκταφής του νεκρού μετά την πάροδο συγκεκριμένου χρονικού διαστήματος.

Η διαδικασία συνοδεύεται από γραφειοκρατικές και άλλες διατυπώσεις από τους οικείους του εκλιπόντος οι οποίες  είναι συγκεκριμένες. Σύμφωνα με τους κανονισμούς της λειτουργίας των κοιμητηρίων, το προσωπικό οφείλει να ενημερώσει την οικογένεια για την υποχρεωτική εκταφή, μερικές εβδομάδες πριν.

Η απάντηση της υπεύθυνης

Με βάση το συγκεκριμένο τελετουργικό και δεδομένων των εικόνων που καταγράφηκαν, με τα οστά νεκρών μέσα σε νάιλον σακούλες σκουπιδιών, να ξεχύνονται έξω από αυτές, στοιβαγμένες και στρυμωγμένες  σε μια άκρη του οστεοφυλακίου, η υπεύθυνη για τα κοιμητήρια και Αντιδήμαρχος Μάγδα Μπάρμπα απάντησε στο epiloges και παραδέχθηκε πως όντως υπάρχει πρόβλημα καθώς τα χωνευτήρια και τα δύο είναι γεμάτα εδώ και πολύ καιρό,  γεγονός που τους αναγκάζει να κάνουν λιγότερες εκταφές προκειμένου να κερδίσουν χρόνο, ώστε να δημιουργηθεί και 3ο χωνευτήριο. 

Τώρα που ανεβαίνουν μάλιστα και οι θερμοκρασίες το πρόβλημα αναμένεται να γίνει πιο έντονο και σύμφωνα με τα όσα είπε η υπεύθυνη των Κοιμητηρίων η λύση που εξετάζουν για την δημιουργία νέου χωνευτηρίου απαιτεί χρόνο.

Από ότι φαίνεται το πρόβλημα είναι παλιό, δεν προέκυψε τώρα, ωστόσο όμως η εύρεση λύσης είναι επιτακτική καθώς εκτός των άλλων και η δυσοσμία που αναδεύεται είναι έντονη και αποπνικτική.

Τα ερωτήματα πάντως που προκύπτουν δεν βρίσκουν απαντήσεις μέχρι στιγμής, καθώς σύμφωνα με την κυρία Μπάρμπα τα οστά που βρίσκονται σε σακούλες θα μεταφερθούν σε άλλο χώρο, που τον ψάχνουν, χωρίς όμως αυτό να λύνει το πρόβλημα, ενώ αν προστεθεί και το γεγονός πως γίνονται λιγότερες εκταφές, καταλαβαίνει κανείς πως θα υπάρξει πρόβλημα χώρου και στα κοιμητήρια.

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA