Μενού
fotia fyli
Φωτιά στη Φυλή | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Έκλεισε η Αττική Οδός και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας λόγω της φωτιάς στη Φυλή. Η διακοπή της κυκλοφορίας αφορά το τμήμα από την είσοδο Ελευσίνας έως τον κόμβο Περιφερειακής Αιγάλεω.

Το μέτωπο δεν έχει περιοριστεί σε κανένα σημείο ενώ ήδη έχει φτάσει σε κατοικημένες περιοχές και καίει τα πρώτα σπίτια. Το μέτωπο έχει ουσιαστικά σπάσει σε δύο μέτωπα, ένα προς βορρά και ένα προς νότο, δίχως μέχρι στιγμής οι πυροσβεστικές δυνάμεις να έχουν καταφέρει να θέσουν κάποιο υπό έλεγχο.

Οι μοναχές που ήταν εγκλωβισμένες στη Μονή Κλειστών, απομακρύνθηκαν από τις δυνάμεις που επιχειρούν στο σημείο, ενώ ήδη έχουν εκκενωθεί περιοχές με το 112 να έχει φτάσει στους κατοίκους της Φυλής ώστε να απομακρυνθούν προς τα Άνω Λιόσια.

Το πιο δύσκολο κομμάτι είναι το βόρειο μέτωπο της φωτιάς, όπου βρίσκονται ισχυρές επίγειες και εναέριες δυνάμεις πυρόσβεσης. «Δεν έχει περιοριστεί σε κανένα επίπεδο. Επιχειρούν 62 πυροσβέστες με 26 οχήματα και πέντε αεροσκάφη», ανέφερε στην ΕΡΤ ο Βασίλης Βαθρακογιάννης, εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος.

Google News

Το Reader σας ενημερώνει ζωντανά για την εξέλιξη της φωτιάς. Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA