Μενού
Ιερά Σύνοδος
Ιερά Σύνοδος | EUROKINISSI/ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ
  • Α-
  • Α+

Συγκαλείται εκτάκτως η Ιερά Σύνοδος με θέμα το νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών.

Ειδικότερα και όπως γίνεται γνωστό, συγκαλείται εκτάκτως η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος προκειμένου να εξεταστεί διεξοδικά το ζήτημα που κυριαρχεί στην επικαιρότητα και αφορά τη νομοθεσία που θα φέρει στη Βουλή η κυβέρνηση για τον γάμο των ομοφύλων.

Σύμφωνα με το ανακοινωθέν που εκδόθηκε από την Ιερά Σύνοδο, «συνέρχεται την Τρίτη 23 Ιανουαρίου 2024 και ώρα 9η πρωινή, σε έκτακτη Συνεδρία, η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος υπό την Προεδρία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, στο εν Αθήναις Συνοδικό Μέγαρο Αθηνών με μοναδικό θέμα συζητήσεως "Εκκλησία και θέσπιση γάμου μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου"».

Η συνάντηση Αρχιεπισκόπου - Μητσοτάκη για τον γάμο των ομοφύλων

Σημειώνεται πως το ίδιο θέμα απασχόλησε τη συνάντηση, μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, που είχαν ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος.

Η συνάντηση των δυο ανδρών έγινε μετά από επιστολή που έστειλε (στις 29/12) ο προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας στον πρωθυπουργό που αφορούσε, μεταξύ άλλων, το ζήτημα του γάμου. 

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι να απαλειφθούν οι διακρίσεις και να εξασφαλιστεί η ισότητα για τα ομόφυλα ζευγάρια στο ζήτημα του πολιτικού γάμου, αλλά και να αναγνωριστούν και τα νομικά δικαιώματα για τα παιδιά.

Από την πλευρά του ο κ. Ιερώνυμος επανέλαβε την πάγια θέση της Εκκλησίας και την αντίθεση των ιεραρχών και τον ενημέρωσε ότι θα συγκαλέσει την Ιεραρχία.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA