Μενού
Βροχές Αθήνα
Βροχερός καιρός στην Αθήνα | INTIME/ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
  • Α-
  • Α+

Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων ανακοίνωσε η ΕΜΥ. Η κακοκαιρία και τα έντονα καιρικά φαινόμενα προβλέπεται να «χτυπήσουν» πολλές περιοχές της χώρας την Πέμπτη ενώ θα διαρκέσουν μέχρι το Σάββατο (06/12).

Όπως αναφέρει Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων:

«Ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται από την Πέμπτη (04-12-2025) και μέχρι τις πρωινές ώρες του Σαββάτου (06-12-2025) στις περισσότερες περιοχές της ανατολικής και νότιας κυρίως χώρας.

Διαβάστε ακόμα: Τι καιρό θα έχουμε τα Χριστούγεννα: Η πρώτη εκτίμηση από τον Σάκη Αρναούτογλου

Επισημαίνεται πως οι βροχοπτώσεις εκτός της μεγάλης έντασης θα έχουν και μεγάλη διάρκεια. Τα ισχυρά φαινόμενα σε πολλές περιοχές θα συνοδεύονται από τοπικές χαλαζοπτώσεις και κατά διαστήματα από πολύ ισχυρούς ανέμους, η ένταση των οποίων την Παρασκευή (05-12-2025) στη νοτιοανατολική νησιωτική χώρα θα φτάσει τα 8 και πιθανώς πρόσκαιρα τα 9 μποφόρ.

Πιο συγκεκριμένα:

Αύριο Πέμπτη (04-12-25) κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται:

  • στα νησιά του Ιονίου
  • στην κεντρική Μακεδονία (κυρίως περιφερειακή ενότητα Χαλκιδικής, Πιερίας, Ημαθίας)
  • στη Θεσσαλία (κυρίως στα ανατολικά τμήματα)
  • στην ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής, κυρίως στα νότια και ανατολικά τμήματα)
  • στην Εύβοια (κυρίως στα νότια τμήματα)
  • στην Πελοπόννησο (κυρίως νότια και ανατολικά τμήματα)
  • στις Κυκλάδες
  • στην Κρήτη (κυρίως στα νότια τμήματα)
  • στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου (από ν. Χίο και νοτιότερα) και στα Δωδεκάνησα

Διαβάστε ακόμα: Συναγερμός για 16 εκατ. Αμερικανούς: Θύελλα από τον Καναδά φέρνει 30 εκατοστά χιόνι

Την Παρασκευή (05-12-2025) ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται:

  • στην κεντρική Μακεδονία
  • στη Θεσσαλία και τις Σποράδες
  • στην ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής) και την Εύβοια
  • στην ανατολική και νότια Πελοπόννησο
  • στις Κυκλάδες και την Κρήτη
  • στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου (από ν. Χίο και νοτιότερα) και στα Δωδεκάνησα.

Τα φαινόμενα θα είναι κατά διαστήματα ιδιαιτέρως ισχυρά και δυνητικά επικίνδυνα (κόκκινη προειδοποίηση): στις περιφερειακές ενότητες Πιερίας - Ημαθίας - Χαλκιδικής - Θεσσαλονίκης, στη Θεσσαλία, στις Σποράδες, στην Εύβοια, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα.

Το Σάββατο (06-12-2025) προβλέπεται από τις πρωινές ώρες τα ισχυρά φαινόμενα στις περισσότερες περιοχές να εξασθενήσουν και να περιοριστούν στα Δωδεκάνησα»

Google News

Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Φόρτωση BOLM...