Μενού
Η Βάσια Ζαχαροπούλου
Η ελληνική φωνή πίσω από το Google Translate | Glomex - @ΕΡΤ
  • Α-
  • Α+

Η Βάσια Ζαχαροπούλου, σοπρανό της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, έλυσε μία από τις μεγαλύτερες απορίες που έχουμε μερικοί στην καθημερινότητά μας, καθώς αποκαλύφθηκε πως είναι η φωνή πίσω από το Google Translate και Assistant.

«Αναρωτιόμουν πάντα εάν καταλαβαίνουν ότι υπάρχει άνθρωπος πίσω από το Translate ή γενικά από το λογισμικό της Google, επειδή ο τρόπος που έχουν διαβαστεί τα σενάρια, είναι πολύ συγκεκριμένος, δεν έχει τονική διαβάθμιση, είναι σχετικά ξερός, γιατί έτσι έπρεπε να είναι» είπε στην εκπομπή «The Break» του ΣΚΑΪ.

«Έχω ακούσει πολλές φορές ανθρώπους να αναρωτιούνται για το εάν είναι πραγματική η φωνή» συνέχισε η Βάσια Ζαχαροπούλου, περιγράφοντας μεταξύ άλλων πώς έγινε το casting και η επιλογή της ως η «ελληνική φωνή» της Google Translate.

Google Translate: Πού έχει ακούσει τη φωνή της

«Συμμετείχαν γύρω στις 150 κοπέλες, πήγα στις τρεις επικρατέστερες και μετά μου ανακοίνωσαν ότι είμαι η επιλογή τους. Πέρασα από πολλά τεστ γι' αυτό, δεν ήταν μόνο τεστ φωνής. Με ρώτησαν ακόμη και πράγματα, όπως το πώς και εάν μπορείς να διαχειριστείς να ακούγεται η φωνή σου πάντασ» πρόσθεσε η Βάσια Ζαχαροπούλου.

«Έχω ακούσει τη φωνή μου σε αεροδρόμια του εξωτερικού που καλεί τους Έλληνες επιβάτες για επιβίβαση, σε μηχανήματα που μετρούν τη θερμοκρασία σε νοσοκομεία, σε ταξί και uber που άκουσα τη φωνή μου, μέχρι το σημείο όπου έλεγε πως ο επιβάτης Βάσια μπορεί να αποβιβαστεί, με αποτέλεσμα να με πιάσουν τα γέλια» ανέφερε, παράλληλα.

«Άνθρωποι που με γνωρίζουν δεν ξέρουν πως είμαι η φωνή της Google. Πολύ συχνά με ρωτάνε εάν έχω σπικάρει όλες αυτές τις βρισιές, που έχω πει κατά καιρούς, επειδή της γράφουν. Όχι, απλά το σύστημα είναι τέτοιο που συνδέει τις συλλαβές και σχηματίζεις όποια λέξεις θες» διευκρίνισε.

Περιέγραψε, επίσης, τη διατροφή που χρειάστηκε να τηρήσει για να κάνουν τις εγγραφές για τη Google Translate, καθώς και το τι της απαγόρευσαν να κάνει κατά τη διάρκεια των ηχογραφήσεων.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA