Μενού
emfilivia
  • Α-
  • Α+

Σε μάστιγα και εφιάλτη δίχως τέλος εξελίσσεται πλέον η ενδοοικογενειακή βία, αφού καθημερινά οι καταγγελίες είναι σοβαρές και πλέον τριψήφιες σε αριθμό.

Σύμφωνα με την αστυνομία, χθες, Πέμπτη 11/04, σημειώθηκαν 103 περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας και οι αρμόδιες αρχές προχώρησαν σε 43 συλλήψεις με αυτόφωρη διαδικασία.

Επίσης, αξίζει να σημειωθεί ότι τρία θύματα ζήτησαν να μεταφερθούν σε κατάλυμα.

Συνολικά, από την 1η Απριλίου μέχρι χθες καταγράφηκαν 1067 περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας και 724 άτομα συνελήφθησαν.

Ενδοοικογενειακή βία: Κλοτσιά σε νοσοκομείο

Βίαιο επεισόδιο ανάμεσα σε ένα πρώην ζευγάρι σημειώθηκε το βράδυ της Τετάρτης (10/04) σε παιδιατρική κλινική νοσοκομείου στον Βόλο.

Σύμφωνα με το gegonota.news η μητέρα που έχει την επιμέλεια της 13χρονης κόρη τους, την μετέφερε στο Νοσοκομείο, μετά από αδιαθεσία.

Στη συνέχεια εμφανίστηκε ο πατέρας, εναντίον του οποίου η γυναίκα έχει καταθέσει ασφαλιστικά μέτρα για να μην την πλησιάζει.

Κατά τις ίδιες πηγές, ο 40χρονος από τον Βόλο της έριξε ευθύνες επειδή δεν τον ενημέρωσε για την ασθένεια του παιδιού τους και σύμφωνα με την μαρτυρία της γυναίκας την απείλησε «να την σκοτώσει και να την κάψει».

Στο ρεπορτάζ του τοπικού Μέσου τονίζεται μάλιστα ότι ο άνδρας κλότσησε την σύζυγό του.

Ενδοοικογενειακή βία: Ξυλοδαρμός

Γυναίκα γιατρός στη Θεσσαλονίκη έπεσε θύμα ξυλοδαρμού από τον σύζυγό της.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, όλα έγιναν, το βράδυ της Τετάρτης (10/4), όταν μάλωσε με τον σύζυγό της και αυτός την έριξε στο πάτωμα, χτυπώντας την επανειλημμένα.

«Σωριάστηκα κάτω και προσπάθησα να προστατευτώ, βάζοντας μπροστά τα χέρια μου για να μην με χτυπάει» ανέφερε χαρακτηριστικά η γυναίκα.

Τη στιγμή που μπήκε στο αυτοκίνητό του ο θύτης, η καταγγέλλουσα τον ακολούθησε και ο σύζυγος δεν δίστασε να τη χτυπήσει με το αμάξι, με αποτέλεσμα να πέσει κάτω.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA