Μενού
agrotes.jpg
Κινητοποίηση αγροτών στο νομό Λάρισας. | ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΤΖΕΚΑΣ/EUROKINISSI
  • Α-
  • Α+

Ένταση επικρατεί από το πρωί της Τετάρτης (24/01) στο μπλόκο των αγροτών στην Καρδίτσα και τη Λάρισα, καθώς δυνάμεις ΜΑΤ προσπάθησαν να τους απωθήσουν με ρίψη δακρυγόνων και χημικών.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ και το Mega, οι αγρότες κατάφεραν να αποκλείσουν μία λωρίδα του αυτοκινητόδρομου στον κόμβο της Καρδίτσας.

Υπενθυμίζεται ότι από το πρωί έχουν συγκεντρωθεί αγρότες και κτηνοτρόφοι από την Καρδίτσα, τον Παλαμά και τα Φάρσαλα στον αυτοκινητόδρομο Ε-65 και ζητούν ικανοποιητική αποζημίωση, όσων τα χωράφια παραμένουν πλημμυρισμένα, όπως και η δημιουργία όλων των απαραίτητων προϋποθέσεων ώστε να επιστρέψουν και πάλι για εργασία στη γη τους.

Καρδίτσα: Ρίψη χημικών

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, το απόγευμα υπήρξε εκ νέου υπήρξε έντονη λεκτική αντιπαράθεση, αλλά και ρίψη χημικών και κρότου λάμψης.

Κατά τις ίδιες πηγές, ένας αγρότης τραυματίστηκε και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Καρδίτσας, ενώ υπήρξε και προσαγωγή ενός ακόμα, ο οποίος τελικά αφέθηκε ελεύθερος.

Μετά την επέμβαση της Αστυνομίας τελικά οι αγρότες αποχώρησαν από τον αυτοκινητόδρομο, ωστόσο τα τρακτέρ παραμένουν στον κυκλικό κόμβο έξω από την Καρδίτσα.

Καρδίτσα: Καταγγελία από ΚΚΕ

Το ΚΚΕ κατήγγειλε «την απρόκλητη επίθεση με χημικά και χειροβομβίδες κρότου λάμψης, που δέχτηκαν από τις δυνάμεις των ΜΑΤ οι βιοπαλαιστές αγρότες της Καρδίτσας, οι οποίοι διαδήλωναν στην Εθνική Οδό, διεκδικώντας άμεσα μέτρα για την επιβίωσή τους, με αποτέλεσμα ένας αγρότης να τραυματιστεί και ένας ακόμα να συλληφθεί».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA