Μενού
Επεισόδια στα Εξάρχεια
Επεισόδια στα Εξάρχεια | EUROKINISSI / ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ
  • Α-
  • Α+

Μικρής έκτασης επεισόδια μεταξύ κουκουλοφόρων και δυνάμεων των ΜΑΤ σημειώθηκαν νωρίτερα, σήμερα (18/01) στα Εξάρχεια μετά το τέλος του πανεκπαιδευτικού συλλαλητηρίου, με τους διαδηλωτές να διαμαρτύρονται για το επερχόμενο νομοσχέδιο της Κυβέρνησης περί ίδρυσης ιδιωτικών Πανεπιστημίων.

Όπως αναφέρεται, στα μικρής έκτασης επεισόδια στα Εξάρχεια υπήρξαν ρίψεις βόμβων μολότοφ από τους κουκουλοφόρους, ενώ οι δυνάμεις των ΜΑΤ απάντησαν με χημικά και «χειροβομβίδες κρότου λάμψης».

Δεν υπήρξε περαιτέρω ένταση, ενώ δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστές περισσότερες πληροφορίες για τυχόν προσαγωγές ή συλλήψεις με αφορμή τα επεισόδια στα Εξάρχεια.

Επεισόδια στα Εξάρχεια
Επεισόδια στα Εξάρχεια | Eurokinissi

 

Επεισόδια στα Εξάρχεια
Επεισόδια στα Εξάρχεια | Eurokinissi

Την ίδια ώρα, σύσσωμο το εκπαιδευτικό κίνημα βρίσκεται σε αγωνιστικό αναβρασμό, καθώς η κυβέρνηση, με διαδικασία fast-track επιχειρεί να παρακάμψει το άρθρο 16 και να νομοθετήσει τη δυνατότητα ύπαρξης μη-κρατικών -δηλαδή ιδιωτικών- πανεπιστημίων.

Δεκάδες φοιτητικοί σύλλογοι έχουν αποφασίσει καταλήψεις στην πλειοψηφία των σχολών πανελλαδικά, ενώ έχουν γίνει καλέσματα τόσο σε μαθητές -οι οποίοι κλείνουν τα σχολεία με καταλήψεις- όσο και σε εργατικά σωματεία προκειμένου να πλαισιώσουν τις πανεκπαιδευτικές διαδηλώσεις.

Επεισόδια στα Εξάρχεια
Επεισόδια στα Εξάρχεια | Eurokinissi

 

Επεισόδια στα Εξάρχεια
Επεισόδια στα Εξάρχεια | Eurokinissi

 

Επεισόδια στα Εξάρχεια
Επεισόδια στα Εξάρχεια | Eurokinissi

Εξάρχεια - Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο: Η αντίθεση της ΟΛΜΕ

Συγκεκριμένα, το ΔΣ της ΟΛΜΕ, εκφράζοντας την την αντίθεσή του τόσο στα ιδιωτικά πανεπιστήμια όσο και στο νομοσχέδιο για την Επαγγελματική Εκπαίδευση, απηύθυνε κάλεσμα στους εκπαιδευτικούς να συμμετέχουν μαζικά στο συλλαλητήριο, κηρύσσοντας τρίωρη στάση εργασίας 11.00-14.00, ενώ από την πλευρά της, η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Αθήνας, κάλεσε τους μαθητές να κατέβουν στους δρόμους. Την ίδια στιγμή, συγκεντρώσεις γίνονται πανελλαδικά, σε Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Πάτρα και σε άλλες πόλεις της χώρας.

Η ώρα είναι σχεδόν 12.00 και στα Προπύλαια ο κόσμος έχει αρχίσει να πυκνώνει. Τα πρώτα πανό υψώνονται και τα γνωστά συνθήματα ηχούν στους δρόμους. «Όχι στα ιδιωτικά Πανεπιστήμια - Δημόσιες και δωρεάν σπουδές- Πτυχία με αξία, δουλειά με δικαιώματα», αναγράφεται σε μερικά από αυτά.

Η πορεία ξεκινά και χιλιάδες διαδηλωτές πλημμυρίζουν τους δρόμους και ξεκινούν με παλμό να κατευθύνονται προς την Πλατεία Συντάγματος. Με πλακάτ, πανό, υψωμενες γροθιές και παλαμάκια οι φοιτητές ένωσαν τις φωνές τους ενάντια στη διάλυση του δημόσιου πανεπιστημίου, για σπουδές με αξιοπρέπεια.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA