Μενού
18xronos.jpg
EUROKINISSI
  • Α-
  • Α+

Στην Εισαγγελία Πειραιά οδηγήθηκε λίγο πριν τις 10 το πρωί της Δευτέρας ο 18χρονος που ομολόγησε ότι εκτόξευσε τη ναυτική φωτοβολίδα εναντίον του 31χρονου αστυνομικού κατά τη διάρκεια επεισοδίων στου Ρέντη.

Tο κατηγορητήριο για τον 18χρονο, ο οποίος ομολόγησε πως συμμετείχε στα επεισόδια έξω από το γήπεδο «Μελίνα Μερκούρη», είναι βαρύτατο.

Ο νεαρός θα περάσει σήμερα (11/12) το κατώφλι της 5ης ανακρίτριας Πειραιά (αναμένεται να ζητήσει και να λάβει προθεσμία), ενώ σε βάρος του ασκήθηκε, από την Εισαγγελία Πρωτοδικών, ποινική δίωξη για σωρεία αξιόποινων πράξεων.

Πιο συγκεκριμένα, η Εισαγγελέας Πρωτοδικών Πειραιά άσκησε ποινική δίωξη για:

  • Απόπειρα ανθρωποκτονίας.
  • Έκρηξη από την οποία μπορεί να προκύψει κίνδυνος για άνθρωπο από κοινού με άγνωστους δράστες.
  • Κατοχή εκρηκτικών και εμπρηστικών υλών από την οποία μπορεί να προκύψει κίνδυνος για άνθρωπο από κοινού με άγνωστους δράστες.
  • Διατάραξη οικιακής ειρήνης από κοινού.
  • Βιαιοπραγία από κοινού.
  • Κατοχή βεγγαλικών, κροτίδων και γενικά εύφλεκτων υλικών από κοινού.
  • Ηθική αυτουργία στις παραπάνω πράξεις από άγνωστους δράστες.

Η ομολογία και οι «καθοδηγητές»

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ο 18χρονος στην ομολογία του περιέγραψε μεταξύ άλλων, πώς οι επικεφαλής των οπαδών τούς έδωσαν εντολή να βγουν από τη γήπεδο και να επιτεθούν στα ΜΑΤ, πως τους εξόπλισαν με πολεμοφόδια και πως εξήγησαν στον ίδιο τον τρόπο που έπρεπε να εκτοξεύσει τη φωτοβολίδα.

Επιπλέον, η ΕΡΤ αναφέρει ότι στο στόχαστρο της αστυνομίας μπαίνουν οι λεγόμενοι «καθοδηγητές», εκείνοι που φέρεται να έδωσαν την εντολή για την επίθεση.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, στο μικροσκόπιο των αρχών βρίσκονται πέντε «καθοδηγητές» οι οποίοι είχαν προσχεδιάσει και οργανώσει την επίθεση εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων. Ο ένας από αυτούς, κατά τις ίδιες πληροφορίες, είναι νεαρός σε ηλικία, έως 25 ετών, σεσημασμένος για υποθέσεις αθλητικής βίας και άλλα αδικήματα του ποινικού κώδικα.

«Σοκαρισμένος ο 18χρονος»

Ο δικηγόρος του, Απόστολος Λύτρας, μίλησε στην εκπομπή «Συνδέσεις» της ΕΡΤ και μεταξύ άλλων, τόνισε ότι «ο 18χρονος είναι σοκαρισμένος» και ζητά πληροφορίες για την υγεία του αστυνομικού. Επίσης ο δικηγόρος αποκάλυψε ότι έπεσαν προς το μέρος του αστυνομικού δύο φωτοβολίδες.

Λύτρας: Τι είπε για τον 18χρονο

«Δεν έχει συμμετάσχει ποτέ σε επεισόδια. Δεν έχει συλληφθεί ποτέ. Δεν έχει τιμωρηθεί, ούτε κατηγορηθεί ποτέ. Και δεν είναι και οργανωμένος οπαδός, όπως ακούστηκε», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Απόστολος Λύτρας.

«Ανέφερε ότι ήταν μέσα στο γήπεδο και ότι κάποια στιγμή κάποια άτομα βγήκαν εκτός του γηπέδου. Μέσα σε αυτά και ο 18χρονος και προφανώς δεν ξεκίνησε από το σπίτι του παίρνοντας φωτοβολίδα», πρόσθεσε ο δικηγόρος. «Εκεί πέρα κάποιος του την έδωσε που προφανώς είχε τέτοια πράγματα μαζί του», είπε στη συνέχεια ο Απόστολος Λύτρας, ο οποίος τόνισε ότι η μητέρα του 18χρονου το μόνο που γνώριζε ήταν ότι ο γιος της πηγαίνει στο γήπεδο.

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA