Μενού
limeniko evoia
Έρευνες του Λιμενικού από αέρος και θαλάσσης για την ανεύρεση του πιλότου. | ΘΟΔΩΡΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ/EUROKINISSI
  • Α-
  • Α+

Συντρίμμια του ιδιωτικού ελικοπτέρου, που έπεσε στην Εύβοια, έχουν εντοπίσει τα σόναρ των σκαφών του Λιμενικού Σώματος, σύμφωνα με την ΕΡΤ. Κατά τις ίδιες πηγές, μετά την παραπάνω εξέλιξη έχουν αρχίσει μεγάλες έρευνες σε βάθος 50 με 70 μέτρων για να βρεθούν συντρίμμια του ελικοπτέρου και ο χειριστής του. Από αέρος στις έρευνες συνδράμει η Πολεμική Αεροπορία με Super Puma και το Πολεμικό Ναυτικό με ελικόπτερο S-70. Επίσης, επιχειρούν σκάφη και δύτες του Λιμενικού, ενώ φέρεται να βρέθηκαν κομμάτια από την άτρακτο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τις έρευνες δυσχεραίνουν οι καιρικές συνθήκες. Παράλληλα, μεγάλο εμπόδιο αποτελούν και τα υλικά που έπεσαν στο νερό από τις πλημμύρες.

Κάτοικοι της περιοχής που μίλησαν στην ΕΡΤ δήλωσαν πως ακούστηκε ένα μπαμ, ενώ μια γυναίκα είπε ότι είδε το ελικόπτερο να χάνει ύψος και μετά από λίγο να πέφτει στη θάλασσα.

Εύβοια: Τι συνέβη με το ελικόπτερο

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία από την εναέρια κυκλοφορία, το ελικόπτερο απογειώθηκε στις 8.08 π.μ. από τις Αφίδνες με τελικό προορισμό τη Βιομηχανική Περιοχή Βόλου. Περίπου στις 8.45 προσγειώθηκε με ασφάλεια στο Μαντούδι πιθανότατα εξαιτίας των κακών καιρικών συνθηκών. Ωστόσο παρά τις δυσκολίες που οφείλονταν στις μετεωρολογικές συνθήκες που επικρατούσαν εκείνη τη στιγμή στην περιοχή, ο χειριστής απογειώθηκε εκ νέου από το Μαντούδι στις 10.13. Πριν την απογείωσή του ανέφερε ότι θα πετά χαμηλά στα 500 πόδια, ενώ είχε λάβει επικαιροποιημένα μετεωρολογικά δεδομένα.

Δεδομένου ότι το ελικόπτερο εκτελούσε χαμηλή πτήση, η επικοινωνία του γινόταν με την εναέρια κυκλοφορία. Ύστερα από σύντομο χρονικό διάστημα και επειδή δεν υπήρχε καμία επικοινωνία με τον χειριστή, πατήθηκε το κουμπί του συναγερμού για έρευνα και διάσωση και άμεσα απογειώθηκε και ένα Super Puma για να συνδράμει στην επιχείρηση αναζήτησης του ελικοπτέρου και του χειριστή του.

Ελικόπτερο: Το πρόγραμμά του

Έως τώρα δεν έχει αποσαφηνιστεί η ιδιοκτησία του ελικοπτέρου, το οποίο, πάντως βάσει των όσων έχουν γίνει γνωστά μέχρις στιγμής είναι κυπριακού νηολογίου. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο χειριστής του το οδηγούσε στον Βόλο όπου είχε προγραμματίσει να παραλάβει κάποιον εφοπλιστή.

Αυτή τη στιγμή συνεχίζονται οι έρευνες για τον αγνοούμενο χειριστή, ο οποίος όπως λένε αεροπορικές πηγές, ήταν εξαιρετικά έμπειρος. Υπολογίζεται ότι το σημείο, στο οποίο έπεσε βρίσκεται μεταξύ 200 και 400 μέτρων από την ακτή και έχει βάθος 20 – 40 μέτρων.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA