Μενού
Έρευνες για το ελικόπτερο που έπεσε στην Εύβοια
Έρευνες για το ελικόπτερο που έπεσε στην Εύβοια | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Κορυφώνεται η αγωνία για τον χειριστή, καθώς και το πολιτικό ελικόπτερο που κατέπεσε σήμερα το πρωί (28/09) στη θάλασσα στην περιοχή του Αχλαδίου, στη Βόρεια Εύβοια, με τις έρευνες των Αρχών να βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη.

Τα ερωτήματα είναι αρκετά, καθώς από την πρώτη στιγμή δεν έχει διευκρινιστεί εάν υπήρξε κάποιος άλλος επιβαίνοντας στο πολιτικό ελικόπτερο ή για ποιο λόγο απογειώθηκε, την ώρα που επικρατούσαν ακραίες καιρικές συνθήκες.

Πληροφορίες του Alpha σημειώνουν πως πρόκειται για έναν πολύ έμπειρο πιλότο και είχε πάει στο Μαντούδι, για να παραλάβει έναν πολύ γνωστό επιχειρηματία.

Ελικόπτερο στην Εύβοια: Τι είπε ο κ. Ιατρίδης

Ο πτέραρχος εν αποστρατεία, Κωνσταντίνος Ιατρίδης, μίλησε για το πώς συνέβη το ατύχημα με το ελικόπτερο στη Βόρεια Εύβοια, σημειώνοντας πως «οι ελπίδες λιγοστεύουν, αλλά παρόλα αυτά συνεχίζουν να υπάρχουν».

«Ο συγκεκριμένος ήταν αξιωματικός του Στρατού, πολύ έμπειρος στα ελικόπτερα με χιλιάδες ώρες πτήσεων και εργαζόταν σε μία εταιρεία, όντας πιλότος ενός επιχειρηματία. Απογειώθηκε από τις Αφίδνες για να πάει στον Βόλο να πάρει τον επιχειρηματία, και στη διαδρομή λόγω του καιρού ανέφερε πως θα προσγειωθεί σε μία κορυφή στο Μαντούδι, μέχρι να φτιάξει ο καιρός» σημείωσε ο κ. Ιατρίδης.

«Κάποια στιγμή απογειώθηκε, για να πάει στον Βόλο. Οι συνθήκες ήταν πάρα πολύ άσχημες, υπήρχε πολύ χαμηλή νέφωση και πολύ έντονη βροχή» πρόσθεσε στη συνέχεια ο πτέραρχος εν αποστρατεία για το ελικόπτερο

Η τραγική ειρωνεία σχετικά με το ελικόπτερο, για το οποίο έχουν κινητοποιηθεί επίγειες και πλωτές δυνάμεις, είναι ότι στο σημείο βρίσκονταν τηλεοπτικά συνεργεία, λόγω της κακοκαιρίας, και κατέγραψαν τη στιγμή της πτώσης στο νερό.

Βατραχάνθρωποι ψάχνουν τον πιλότο

Ώρες αγωνίες παρατηρούνται τις τελευταίες ώρες για τον πιλότο του ελικοπτέρου, που έπεσε σήμερα το πρωί (28/09) στη θάλασσα στην περιοχή του Αχλαδίου, στη Βόρεια Εύβοια που «σφυροκοπάται» από την κακοκαιρία «Elias».

Σύμφωνα με επίσημη ενημέρωση από το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ), στο ελικόπτερο επέβαινε ένα άτομο, πιθανότατα ο χειριστής του και επρόκειτο για μία ιδιωτική πτήση. Παραμένει, όμως, άγνωστο εάν παρέλαβε κάποιον στο Μαντούδι, στην Εύβοια, ή αλλού προτού απογειωθεί πάλι για τη Βιομηχανική Περιοχή του Βόλου.

Στην επιχείρηση συμμετέχουν, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, βατραχάνθρωποι του Λιμενικού Σώματος, ωστόσο οι ακραίες καιρικές συνθήκες δεν βοηθούν στην εύρεσή του.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA