Μενού
pyrosvestis
Πυροσβέστης | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Εντυπωσιακή άσκηση αντιμετώπισης πυρκαγιάς σε κλειστό χώρο με τη βοήθεια προσομοιωτή διεξάγεται στην Καλαμάτα, από την περασμένη Δευτέρα και για πέντε ημέρες, χάρις στην πολύτιμη βοήθεια του Fire Dragon.

Σύμφωνα με τον Γιώργο Κόνιδα, αντιπύραρχο, επικεφαλής της ομάδας του εξομοιωτή Fire Dragon που μίλησε στην ΕΡΤ, πυροσβέστες ήρθαν αντιμέτωποι με πραγματικές συνθήκες πυρκαγιάς σε αστικά συμβάντα και θερμοκρασίες που φτάνουν ακόμη και τους 500 βαθμούς κελσίου. «Πάνω στην εκπαίδευση στηριζόμαστε για να γίνουμε πιο αποδοτικοί», τόνισε ο κ. Κόνιδας.

Όπως τόνισε ο Αθανάσιος Κατσαφάδος, πύραρχος, διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Μεσσηνίας, πρόκειται για μία προσομοίωση φωτιάς σε κλειστούς χώρους, όπως ένα διαμέρισμα, ένα γραφείο ή μια αποθήκη, όπου οι πυροσβέστες καλούνται να εκτελέσουν διάφορα σενάρια, να κατασβέσουν τις εστίες πυρκαγιάς και να διασώσουν εγκλωβισμένο άτομο.

Η εκπαίδευση των πυροσβεστών πρέπει να είναι συνεχής, επισήμανε ο κ. Κατσαφάδος, ενώ στην Καλαμάτα εκπαιδεύονται είκοσι άτομα την ημέρα, δηλαδή εκατό συνολικά στη διάρκεια των πέντε ημερών που θα διαρκέσει η άσκηση.

Το Fire Dragon είναι ένα πολύτιμο εκπαιδευτικό εργαλείο, που βρίσκεται στα χέρια της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας από το 2015 και προσφέρει τη δυνατότητα στους πυροσβέστες να εκπαιδευτούν με τον πλήρη ατομικό εξοπλισμό τους, σε ρεαλιστικές συνθήκες πυρκαγιάς που προσομοιάζει αστικούς κλειστούς χώρους.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA