Μενού
Έρευνα της Πυροσβεστικής
Έρευνα για τον εντοπισμό αγνοουμένου | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Ένας πυροσβέστης τραυματίστηκε ελαφρά, ενώ συμμετείχε στις έρευνες για τον εντοπισμό του 45χρονου άνδρα που αγνοείται μετά την παράσυρση του ΙΧ που οδηγούσε από χείμαρρο, στην Ηλεία.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το patrisnews.gr, το όχημα στο οποίο επέβαινε ο πυροσβέστης, για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, αναποδογύρισε. Οι έρευνες για τον εντοπισμό του 45χρονου, συνεχίζονται, με τις ελπίδες όμως να βρεθεί ζωντανός, να λιγοστεύουν όσο περνούν οι ώρες.

Ηλεία: «Τούς φωνάζαμε να φύγουν»

Μιλώντας στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα Mega», ο πρόεδρος της κοινότητας Πλουτοχωρίου, Μιχάλης Μπιρλής, ανέφερε ότι οι έρευνες συνεχίζονται, ενώ όταν βρέχει το ποτάμι πλημμυρίζει. Επιπλέον, προβλήματα αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι και με το γεφύρι, καθώς «έχει δύο "πόδια" στη μέση και με το που έρχεται [σ.σ το νερό] φέρνει φερτά υλικά, βουλώνει και βγαίνει από πάνω».

Για τον 45χρονο οδηγό του οχήματος που δεν έχει εντοπιστεί ακόμα, είπε πως ήταν έμπειρος. «Ήταν αγαπητό παιδί στο χωριό, πολύ δραστήριος. Πώς την πάτησε έτσι δεν μπορώ να καταλάβω», ανέφερε.

Στη συνέχεια ο κ. Μπιρλής περιέγραψε καρέ καρέ τα δραματικά δευτερόλεπτα που το όχημα παρασύρθηκε από τον ορμητικό χείμαρρο στην Ηλεία.

«Πέρασε μία κοπέλα από μπροστά, ίσα ίσα που πρόλαβε, γιατί αυτά είναι δευτερόλεπτα που ανεβαίνει η στάθμη. Αυτός πήγε να περάσει, έφυγε στην άκρη, 10 μέτρα πριν το γεφύρι. Εκείνη τη στιγμή είχε 30 πόντους νερό, μπορούσε να πεταχτεί έξω και να φύγει», είπε ο κ. Μπιρλής και συμπλήρωσε:

«Από εδώ τα παιδιά τους φώναζαν να φύγουν. Παίρνανε τηλέφωνο, λέγανε "βοήθεια", "φύγετε, φύγετε". Λέγανε: "Είμαστε ασφαλείς εδώ". Αποτέλεσμα; Παίρνω την Πυροσβεστική και τον αντιδήμαρχο και τούς λέω "γρήγορα ένα πυροσβεστικό κι έναν εργάτη να τραβήξει το αυτοκίνητο"».

Επίσης ανέφερε: «Βλέπουμε βουλώνει ακόμα πιο πολύ, ήρθαν πιο πολλά νερά, την ώρα που ερχόταν το πυροσβεστικό, στο χιλιόμετρο με τον φάρο, το σήκωσε το αυτοκίνητο και το πήγαινε κάτω βάρκα με τα στοπ αναμμένα πίσω. ΚΙ από 'κει και κάτω έγινε το μοιραίο».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA