Μενού
fotia
Φωτιά | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Νεκρή εντοπίστηκε μία γυναίκα στον Πλάτανο Αλμυρού, σε περιοχή που κάηκε από τη μεγάλη φωτιά που συνεχίζει το καταστροφικό της έργο στη Μαγνησία.

Η φωτιά ξεκίνησε το μεσημέρι της Τετάρτης από το Βελεστίνο και πήρε γρήγορα μεγάλες διαστάσεις.

Μία γυναίκα εντοπίστηκε απανθρακωμένη σε τροχόσπιτο, στην περιοχή Χοροστάσι. Πληροφορίες αναφέρουν πως στο ίδιο σημείο εντοπίστηκε ο σύζυγός της χωρίς τις αισθήσεις του.

«Είναι εμπρησμός - Η φωτιά έχει ονοματεπώνυμο»

«Είναι δύσκολη η κατάσταση, έχουμε πολλά μέτωπα. Ξέσπασαν τέσσερις ταυτόχρονες πυρκαγιές. Οι πρώτες πληροφορίες δείχνουν εμπρησμό, είχε βορειοδυτικό ζεστό άνεμο που βάσει τοπογραφίας γίνεται στρόβιλος» είπε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός στο OPEN. 

«Το μέτωπο είναι πολύ μεγάλο, υπάρχει παντού. Νιώθω ντροπή στη μνήμη των παιδιών που θυσιάστηκαν για να σώσουν ανθρώπους και υπάρχουν άνθρωποι που δημιουργούν καταστάσεις για να χαθούν ζωές» τόνισε. 

«Όλες οι πληροφορίες και οι ενδείξεις δείχνουν εμπρησμό: ταυτόχρονα, την κατάλληλη στιγμή, τέσσερις φωτιές στην ίδια περιοχή. Τυχαία ε; Όχι τυχαία.  Χάνονται ζωές και σπίτια. Να τιμωρηθούν όσοι έβαλαν τις φωτιές. Να βρεθούν και να τιμωρηθούν. Η φωτιά έχει ονοματεπώνυμο», τόνισε. 

«Πλησιάζει δεξαμενές προπανίου»

O δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος, ανέφερε στην ΕΡΤ ότι υπάρχει κίνδυνος να φτάσει η φωτιά σε δεξαμενές προπανίου και κάλεσε τους κατοίκους να απομακρυνθούν.

Καίγονται σπίτια

Όπως μεταδίδει η ΕΡΤ, στις φλόγες έχουν παραδοθεί σπίτια στην περιοχή Άγιος Γεώργιος Φερών Μαγνησίας.

Επιπλέον, έχει κλείσει ο κεντρικός άξονας Βόλου - Λάρισας. Έχουν εκκενωθεί σπίτια περιμετρικά της κωμόπολης ενώ σημειώνονται διακοπές ρεύματος.

Μήνυμα του 112 καλεί τους κατοίκους σε Διμήνι, Παλιούρι και ΒιΠε Βόλου να εκκενώσουν προς Βόλο.

Google News

Το Reader σας ενημερώνει ζωντανά για την εξέλιξη της φωτιάς. Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA