Μενού
fotia-koubaras-spiti
Φωτιά στον Κουβαρά | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Στην προσαγωγή ενός ατόμου προχώρησαν οι Αρχές για τη μεγάλη φωτιά στον Κουβαρά. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Πυροσβεστικής, Ιωάννη Αρτοποιό, το συγκεκριμένο άτομο θεωρείται ύποπτο και εξετάζεται.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αλλοδαπός που προσήχθη θα αφεθεί ελεύθερος, καθώς δεν προέκυψε κάτι ενοχοποιητικό σε βάρος του.

Ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις στην περιοχή

Ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής ανέφερε παράλληλα ότι οι φλόγες μέσα σε δύο ώρες κάλυψαν 12 χιλιόμετρα, ενώ αυτή την ώρα το μέτωπο παρουσιάζει μεγάλη βελτίωση.

Συνολικά, στην περιοχή επιχειρούν 200 πυροσβέστες με 68 οχήματα, 10 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 10 αεροσκάφη και έξι ελικόπτερα, εκ των οποίων το ένα έχει συντονιστικό ρόλο.

Επιπλέον, το Λιμενικό συνδράμει στο έργο της Πυροσβεστικής, με τρία  φουσκωτά και δύο αλιευτικά που πραγματοπιούν περιπολίες στο παράκτιο μέτωπο.

Επιπλέον, στην επιχείρηση της κατάσβεσης συμμετέχει μεγάλος αριθμός εθελοντών, καθώς και πλήθος υδροφόρων από την Περιφέρεια.

Καμμένα σπίτια και αυτοκίνητα - Σε Σαρωνίδα και Λαγονήσι οι φλόγες

Πρόκειται για μια ιδιαίτερα επικίνδυνη πυρκαγιά που ήδη έχει κάψει σπίτια και αυτοκίνητα τόσο στον Κουβαρά όσο στο Λαγονήσι και τη Σαρωνίδα.

Το σκηνικό είναι εφιαλτικό με εκρήξεις αυτοκινήτων και φιαλών υγραερίου. Οι άνεμοι πνέουν με ριπές που φτάνουν τα 8 μποφόρ, δυσχεραίνοντας το έργο των πυροσβεστών που κάνουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για τον έλεγχο του πύρινου μετώπου. 

Ενδεικτικά στην οδό Νίκης στον Πύργο Μελισσουργού στο Λαγονήσι «λαμπάδιασαν» οι αυλές σπιτιών, ενώ σε σπίτι μπήκαν οι πυροσβέστες για να βγάλουν τρεις φιάλες υγραερίου για να μην γίνει έκρηξη. Οι φλόγες φτάνουν τα 15 μέτρα σε σπίτι που η περίφραξη είναι από δέντρα δημιουργώντας ένα εφιαλτικό σκηνικό. 

Στον Νέο Κουβαρά σπίτια και αυτοκίνητα έχουν καεί ολοσχερώς ενώ τρία μέτωπα απειλούν περιοχή στην οποία βρίσκεται ο ρεπόρτερ του ALPHA. 

Εκκενώσεις περιοχών 

Λίγο πριν της 15:00, το 112 έστειλε μήνυμα για εκκένωση της Σαρωνίδας, της Αναβύσσου και του Λαγονησίου. Κάλεσε τους πολίτες να μεταβούν προς την παραλία της Παλαιάς Φώκαιας. 

Οι περιοχές των οποίων οι κάτοικοι κλήθηκαν να απομακρυνθούν είναι πυκνοκατοικημένες. Ενδεικτικά, κάτοικος του Λαγονησίου είπε πως στην περιοχή υπάρχουν περί τα 4.000 σπίτια.  

Η εκκένωση είχε ως αποτέλεσμα να προκληθεί κυκλοφοριακό κομφούζιο και τα αυτοκίνητα στην Αθηνών - Σουνίου να κινούνται με δυσκολία. Στις 16:22 εστάλη εκ νέου μήνυμα στους κατοίκους του Λαγονησίου να εκκενώσουν προς Αθήνα

Επίσης έχει δοθεί εντολή εκκένωσης για τον οικισμό Τραμπουριά, τον οικισμό Μελισσουργός, τον οικισμό Πέτα, την Σαρωνίδα και την Ανάβυσσο.

Σε ποιους δρόμους διακόπηκε η κυκλοφορία

Συγκεκριμένα, οι δρόμοι στους οποίους δεν κυκλοφορούν οχήματα είναι:

  1. Επί της λεωφόρου Λαυρίου από την Λεωφόρο Σουνίου έως την επαρχιακή οδό Κουβαρά και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.
  2. Επί της λεωφόρου Αναβύσσου από το ύψος της οδού Ολύμπου στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Ανάβυσσο.
  3. Λεωφόρος Μαρκόπουλου από το ύψος της οδού Ιπποδρόμου προς Κουβαρά
  4. Λεωφόρος Αναβύσσου από την οδό Αγίου Παντελεήμονος στο ρεύμα προς Λαγονήσι
  5. Λεωφόρος Αθηνών - Σουνίου και Λεωφόρος Καλυβίων στο ρεύμα προς Σούνιου
  6. Λεωφόρος Αθηνών - Σουνίου και Λεωφόρος Σαρωνίδας στο ρεύμα προς Αθήνα
Google News

Το Reader σας ενημερώνει ζωντανά για την εξέλιξη της φωτιάς. Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA