Μενού
Άλογα στην Αργολίδα
17η Ιππική Συνάντηση στην Αργολίδα | EUROKINISSI / ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
  • Α-
  • Α+

Την παρέμβαση του Αρείου Πάγου προκάλεσε το αποτρόπαιο περιστατικό στα Γρεβενά, όπου τέσσερα άλογα έπεσαν θύματα πυροβολισμού από αγνώστους, οι οποίοι στη συνέχεια τα τεμάχισαν.

Ειδικότερα, η Αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Αναστασία Μασούρα απέστειλε σήμερα στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Γρεβενών παραγγελία για να προβεί άμεσα στις δέουσες ενέργειες προς διακρίβωση αυτεπάγγελτων διωκομένων αξιόποινων πράξεων και εντοπισμό των δραστών σχετικά με την θανάτωση των τεσσάρων αλόγων.

Στην ίδια ενημέρωση, ο Άρειος Πάγος ζητάει από τον Εισαγγελέα Πρωτοδικών να τους ενημερώσει σχετικά για την εξέλιξη των ερευνών σχετικά με τον αποτρόπαιο θάνατο των τεσσάρων αλόγων στα Γρεβενά.

Γρεβενά: Η παραγγελία του Αρείου Πάγου

«Η Αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Αναστασία Μασούρα απέστειλε σήμερα στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Γρεβενών την ακόλουθη παραγγελία:
 
Προς
 
κ. Εισαγγελέα

Πρωτοδικών Γρεβενών
 
Παρακαλούμε όπως προβείτε άμεσα στις δέουσες νόμιμες ενέργειες προς διακρίβωση αυτεπαγγέλτως διωκομένων αξιόποινων πράξεων και εντοπισμό των δραστών σχετικά με την θανάτωση των τεσσάρων (4) αλόγων στην περιοχή Σαμαρίνας Γρεβενών. Ακολούθως να μας ενημερώσετε σχετικά».

Γρεβενά: Ακρωτηρίασαν με «χειρουργικό» τρόπο τα άλογα

Συγκλονισμένοι παραμένουν οι κάτοικοι της Σαμαρίνας στα Γρεβενά, όπου άλογα βρέθηκαν πυροβολημένα και τεμαχισμένα. Σύμφωνα με πληροφορίες, άγνωστοι πυροβόλησαν και σκότωσαν τέσσερα από τα συνολικά πέντε άλογα που κατείχε ο ιδιοκτήτης, στην περιοχή Χελιμόδι. 

Τα άλογα βρέθηκαν νεκρά από τον ιδιοκτήτη τους στο κτήμα του, ο οποίος και ειδοποίησε την αστυνομία, ενώ κατέθεσε στο ΑΤ Πολυνερίου. Τα τρία από τα άλογα ήταν ακρωτηριασμένα και μάλιστα με «χειρουργικό» τρόπο – σύμφωνα με την ιατροδικαστική έκθεση. Έλειπαν τα πόδια τους και κομμάτια από την ωμοπλάτη, σύμφωνα με το MEGA. Σύμφωνα με υπολογισμούς το κρέας το οποίο αφαιρέθηκε από τα άτυχα ζώα ξεπερνά τα 700 κιλά.

Στο σημείο βρέθηκαν κάλυκες ενώ και ίχνη από ρόδες αυτοκινήτου. Φαίνεται πως πρόκειται για γεγονός που οδηγεί σε ενδεχόμενη παράνομη πώληση κρέατος, καθώς τα άλογα έχουν πολύ ακριβό κρέας, καθώς στην Ελλάδα απαγορεύεται η πώληση και βρώση αλογίσιου κρέατος. Στην περιοχή βρέθηκαν φυσίγγια και το καθένα άλογο είχε χτυπηθεί.

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA