Μενού
agrotes-trakter-comvoy
ΑΠΕ-ΜΠΕ
  • Α-
  • Α+

Οι κινητοποιήσεις των αγροτών συνεχίζονται με τη σημερινή ημέρα να είναι ιδιαίτερα κρίσιμη καθώς αναμένεται να παρθούν αποφάσεις, στις συνελεύσεις στα μπλόκα, για τον τρόπο που θα κινηθούν στο επόμενο διάστημα. Την ίδια στιγμή, στην πλατεία Συντάγματος θα βρεθούν σήμερα μελισσοκόμοι από την Πελοπόννησο και τη Δυτική Ελλάδα ώστε να διαμαρτυρηθούν.

Διαβάστε ακόμη: Γιατί διαμαρτύρονται οι αγρότες - Ποια είναι τα αιτήματά τους

Σε ό,τι έχει να κάνει με τους αγρότες, οι αποφάσεις για το μέλλον των κινητοποιήσεών τους θα ληφθούν στις γενικές συνελεύσεις στα μπλόκα, κάτι που διασαφηνίστηκε και χθες, όταν υπήρχαν φωνές στους κόλπους των αγροτών για παραμονή των τρακτέρ έξω από τη Βουλή μέχρι να ικανοποιηθούν τα αιτήματα των διαδηλωτών.

Στο τραπέζι έχει πέσει πάντως η συνέχιση των κινητοποιήσεων με άλλες μορφές μιας και η δράστη στην πόλη και στις πλατείες όπως λένε οι ίδιοι τους ωφέλησε. Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ μια σκέψη είναι την ερχόμενη Παρασκευή να πραγματοποιηθεί μηχανοκίνητη πορεία μέσα στην πόλη του Αιγίου με τους ίδιους τους αγρότες να διαμηνύουν πως αυτό που έγινε στο Σύνταγμα ήταν μόνο η αρχή. 

Στο σύνταγμα μελισσοκόμοι

Από εκεί και πέρα σήμερα στις 8 το πρωί θα φτάσουν στη Αθήνα οι μελισσοκόμοι με κυψέλες από την Πελοπόννησο και την Δυτική Ελλάδα και θα διαμαρτυρηθούν θα ανέβουν στην Αθήνα, στο Σύνταγμα και θα διαμαρτυρηθούν

Ήδη από τα ξημερώματα έχει αρχίσει να ταξιδεύει προς την πρωτεύουσα το κομβόι με τα φορτηγά. Στο Ρίο συναντήθηκαν με τους μελισσοκόμους από τα Γιάννενα, την Άρτα και τις περιοχές της Αιτωλοακαρνανίας και όλοι μαζί θα φτάσουν στην Αθήνα. Οι μελισσοκόμοι διαμαρτύρονται, ζητώντας μεταξύ άλλων, ενισχύσεις αλλα και να ελεγχθούν τα μέλια που κυκλοφορούν στην αγορά, αλλά και τις παράνομες ελληνοποιήσεις.

Αγρότες απέκλεισαν το Τελωνείο των Ευζώνων

Χθες, εξάλλου, οι αγρότες της Κεντρικής Μακεδονίας, προχώρησαν σε αποκλεισμό του Τελωνείου των Ευζώνων. Η διαμαρτυρία ολοκληρώθηκε σε δύο φάσεις. Αρχικά αποκλείστηκε τόσο ή είσοδος όσο και η έξοδος από το τελωνείο σε φορτηγά αλλά και σε επιβατικά ΙΧ.

Ακολούθως και έως τις 20:30 το βράδυ επιτράπηκε μόνο η είσοδος στη χώρα από αυτοκίνητα. Αυτήν την ώρα το τελωνείο λειτουργεί κανονικά, αν και οι αγρότες παραμένουν και δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν την διαμαρτυρία τους. Επιπλέον, οι αγρότες προχώρησαν σε νέο αποκλεισμό του Τελωνείου των Κήπων ως συμπαράσταση στους συναδέλφους τους, που διαδήλωσαν στο Σύνταγμα.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA