Μενού
Ο Γιάννης Καλλιάνος
Ο Γιάννης Καλλιάνος σε συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής | EUROKINISSI / ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ
  • Α-
  • Α+

«Ξέσπασε» ο Χρήστος Καλλιάνος, αδερφός του βουλευτή, για τον θάνατο του πατέρα του στο Αττικό Νοσοκομείο. Ο κ. Καλλιάνος που εργάζεται ως καρδιολόγος στην Κύπρο, ανέφερε πως στην Ελλάδα «έχουν καταλυθεί τα πάντα, έχει χαθεί κάθε αξία». 

Ο Δημήτρης Καλλιάνος είχε προβλήματα υγείας και αρχικά, στο Ασκληπιείο, έγινε η διάγνωση της σήψης, «εκεί είχαν έναν αγγειοχειρουργό ο οποίος δεν είχε τη δυνατότητα, τα μέσα και την τεχνολογία να παρέμβει σε τόσο σοβαρό περιστατικό». 

«Μας συνέστησαν στη Βούλα τον καθηγητή και την ομάδα του στο Αττικό. Εκεί διακομίστηκε με σκοπό τον ακρωτηριασμό», ανέφερε ο Χρήστος Καλλιάνος. 

«Οι γιατροί δεν έκαναν ότι όφειλαν και ότι έπρεπε να κάνουν για να του δώσουν το μάξιμουμ των πιθανοτήτων που για εμένα ιατρικά ήταν ένα 10% με 20% εφόσον η μεγάλη πανεπιστημιακή κλινική και φημισμένη είχε διαγνώσει πρώιμα την σηπτική καταπληξία. Δεν έγινε τίποτε από αυτά που έπρεπε να γίνουν», επεσήμανε. 

«Ζείτε σε μία χώρα που έχουν καταλυθεί τα πάντα, κάθε αξία, κάθε τομέας κοινωνικής δραστηριότητας. Και κάθε μέρα αυτή η αποσύνθεση γεωμετρικά αυξάνεται. Δεν είναι κράτος πρόνοιας αυτός να μπορέσει να υποστηρίξει ανθρώπους να ζήσουν», τόνισε. 

Σε άλλο σημείο είπε πως «δεν έχουν γνώση ιατρικής (...) εκεί μέσα έζησα πράγματα πρωτόγνωρα. Ειδικότητα έκανα στην Ελλάδα, δούλεψα σαν επιμελητής και έφυγα. Δεν έγινε ό,τι έπρεπε να γίνει για να δώσουν τη δυνατότητα στον πατέρα μου να ζήσει. Δεν ζήτησα ποτέ ΜΕΘ και διασωλήνωση γιατί ήξερα πως δεν θα ζούσε. Με κοίταγαν ηλιθιωδώς και με αλαζονεία. Υπήρχε αλαζονεία, απάθεια, ημιμάθεια, όλα αυτά μαζί». 

«Ο μπαμπάς μου έφυγε αβοήθητος με έναν καθηγητή, που μέχρι και τη μέρα που έφευγε, μάς έλεγε ότι είναι καλά και θα πάει στο σπίτι του. Ο καθηγητής που ακρωτηρίασε την ξηρά γάγγραινα που είχε, με διαβεβαίωνε μέχρι τέλους ότι είναι καλά. Δεν καταλάβαινα αν ήταν αδαής, αν ήταν δόλιος, αν ήταν ηλίθιος… Συνάδελφος πάντως δεν ήταν» είπε.

Από την πλευρά του, ο Γιάννης Καλλιάνος, μετά τον θάνατο του πατέρα του δήλωσε στην εκπομπή πως «όλα θα πάρουν τον δρόμο της δικαιοσύνης και οι αρμόδιοι θα μπούνε στη φυλακή. Θα το κάνω για την τιμή του πατέρα μου».

«Όλοι με διαβεβαίωναν ότι ο μπαμπάς πάει καλά, το πόδι πάει καλά και κλείνει η πληγή και θα πάει σπίτι. Με 40, 50 συστολική πίεση που σημαίνει προθανάτια κατάσταση, δεν υπήρχε ουσιαστικά ιατρική παρακολούθηση στον πατέρα μου όπως αυτή ορίζεται από τον όρκο που δίνουμε» συμπλήρωσε ο γιατρός αδελφός του Γιάννη Καλλιάνου στο T-live.

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA