Μενού
menidi gynaikoktonia
Γυναικοκτονία στο Μενίδι. | ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ/EUROKINISSI
  • Α-
  • Α+

Ο δικηγόρος Γιάννης Γλύκας ανέλυσε το νομικό πλαίσιο σε ό,τι αφορά τον 50χρονο καθ' ομολογίαν γυναικοκτόνο στο Μενίδι, εξηγώντας τους λόγους για τους οποίους αφέθηκε ελεύθερος ενώ εκκρεμούσαν σε βάρος του υποθέσεις ενδοοικογενειακής βίας.

Μιλώντας στο Mega, ανέφερε πως: «Η προβληματική έχει να κάνει με κατά πόσο το δικαστήριο στις 7 Μαΐου, όποτε είχε συλληφθεί ο συγκεκριμένος, θα μπορούσε να μην τον είχε αφήσει ελεύθερο. Υπάρχει μία νεοπαγής διάταξη του 424 του κώδικα ποινικής δικονομίας, κατά την εφαρμογή του 423, που ορίζει ως προθεσμία το δεκαπενθήμερο».

«Εκεί θα μπορούσε το δικαστήριο να διαγνώσει κατά πόσο θα μπορούσε ο συγκεκριμένος να μην αφεθεί ελεύθερος. Η μοναδική επιλογή, για να μην το κάνει αυτό, είναι να δώσει αναβολή για τρεις ημέρες, και όχι για δέκα όπως προβλέπει ο σχετικός νόμος» πρόσθεσε ο ποινικολόγος για τη γυναικοκτονία στο Μενίδι.

«Αυτός ο άνθρωπος με τον καινούριο νόμο θα έπρεπε να κρατηθεί εάν η υπόθεση αναβαλλόταν εντός τριημέρου και όχι εντός 10 ημερών. Δεν θα είχε αρθεί η κράτηση και θα δικαζόταν η υπόθεσή του, εάν δικαζόταν και δεν αναβαλλόταν εκ νέου η υπόθεση, τότε πιθανώς να υπήρχε καταδικαστική απόφαση. Είχε την δυνατότητα ακόμα και για πλημμεληματική ποινή να διατάξει ότι πρέπει να εκτιθεί μέρος της ποινής. Τα αυτόφωρα στην Ευελπίδων έρχονται σωρηδόν. Δεν ξέρω κατά πόσο υπήρχε χρόνος να διαγνωστεί ο πλήρης φάκελος της δικογραφίας. Εκ του αποτελέσματος, έχουμε αυτή την δυσάρεστη εξέλιξη» επεσήμανε ο ποινικολόγος, Γιάννης Γλύκας.

Μενίδι: Ο διάλογος δράστη και θύματος λίγο πριν τη γυναικοκτονία

Νέα στοιχεία που προκαλούν οργή και αποτροπιασμό έρχονται στο φως της δημοσιότητας αναφορικά με τη γυναικοκτονία στο Μενίδι, καθώς ο 50χρονος δολοφόνος ήταν αποφασισμένος να σκοτώσει τη 40χρονη εν διαστάσει σύζυγό του.

Σύμφωνα με το Open, ο γυναικοκτόνος είχε οργανώσει καλά το σχέδιο δολοφονίας, ενώ εμφανίστηκε μπροστά στο θύμα του με την άνεση του κατηγορούμενου κακοποιητή που είχε αφεθεί ελεύθερος τρεις φορές.

Για τον λόγο αυτό μάλιστα υπήρξε ένας θρασύτατος διάλογος ανάμεσα σε δράστη και θύμα, με τον ίδιο να περιγράφει στην κατάθεσή του:

«Το μαχαίρι το είχα κρύψει στη ζακέτα μου. Μόλις την είδα τής λέω: "Τι έγινε; Πας καλά; Πάμε επάνω στο σπίτι" και μού απαντά: "Δεν έχουμε καμία δουλειά να πάμε σπίτι". Τότε έβγαλα το μαχαίρι και ούτε θυμάμαι πού την κάρφωνα. Την κάρφωνα παντού. Ούτε τι έγινε με το μαχαίρι θυμάμαι, νομίζω το άφησα εκεί πάνω της»

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA