Μενού
astinomia gazi
Το σημείο των πυροβολισμών στο Γκάζι | Eurokinissi/ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ
  • Α-
  • Α+

Ποινική δίωξη για συνέργεια σε απόπειρα ανθρωποκτονίας με δόλο κατά συρροή άσκησε ο Εισαγγελέας στον 33χρονο Αλβανό που φέρεται να είναι ο συνεπιβάτης στο τζιπ, ο οδηγός του οποίου πυροβόλησε τρεις νεαρούς στο Γκάζι, τα ξημερώματα του Σαββάτου (16/12).

Σε βάρος του οδηγού που ταυτοποιήθηκε από τις αρχές, η 29η τακτική ανακρίτρια εξέδωσε ένταλμα σύλληψης για απόπειρα ανθρωποκτονίας με δόλο και κατά συρροή, οπλοφορια και οπλοχρησία.

Τι υποστηρίζει ο 33χρονος

Όσον αφορά στον 33χρονο που συνελήφθη, έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί την Τετάρτη (20/12) το πρωί, ενώ φέρεται να δηλώνει σοκαρισμένος από την εν ψυχρώ δολοφονική επίθεση κατά των τριών νεαρών, υποστηρίζοντας παράλληλα ότι το μόνο που έκανε ο ίδιος ήταν να χαστουκίσει τον ένα Κρητικό που, όπως υποστηρίζει, τον εξύβρισε.

Επίσης δηλώνει ότι δεν γνώριζε ότι ο οδηγός του τζιπ και φίλος του είχε επάνω του όπλο.

Σύμφωνα με τη συνήγορό του, ο ίδιος από την πρώτη στιγμή του αιματηρού επεισοδίου ήταν σε σοκ και αμέσως μετά το περιστατικό επικοινώνησε με την ανακρίτρια και της δήλωσε την πρόθεσή του να παραδοθεί στις αρχές.

«Σκληρός κακοποιός» ο δράστης

Ο δράστης περιγράφεται ως «σκληρός κακοποιός», με διασυνδέσεις με την αλβανική μαφία.

Σύμφωνα με την ενημέρωση που παρείχε ο αστυνομικός αναλυτής Σταύρος Μπαλάσκας, μέσω ΣΚΑΪ, «ο δράστης έχει έναν τεράστιο φάκελο στην αστυνομία, είναι μπράβος και έμπορος ναρκωτικών και ήδη καταζητούνταν, συνεργάζεται με την αλβανική μαφία της Ιταλίας». 

Σημειώνεται πως αφορμή για το συμβάν αποτέλεσε μία λεκτική αντιπαράθεση μεταξύ του δράστη και των θυμάτων. «Πάτησαν μία λακκούβα με νερό και κάποιος τους φώναξε, αυτό κόντεψε να στοιχίσει τη ζωή τριών ανθρώπων» σημείωσε ο ίδιος. 

«Στόχευσε με ειδικό τρόπο τα κεφάλια τους για μία λεκτική αντιπαράθεση, δεν τον ένοιαξε καθόλου ότι τον αναζητούν οι κάμερες. Ο άνθρωπος αυτός έχει δύο πόρτες, μία στην Αλβανία, που αν κρυφτεί στα βουνά άντε να τον βρεις και μία στην Ιταλία, γιατί συνεργάζεται με την αλβανική μαφία της Ιταλίας».

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA