Μενού
glifada dolofonia
Αστυνομικές δυνάμεις στο σημείο της δολοφονίας | Eurokinissi/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ
  • Α-
  • Α+

Νέα στοιχεία έρχονται στο προσκήνιο για την φονική επίθεση του 76χρονου σε ναυτιλιακή εταιρεία στη Γλυφάδα όπου σκότωσε τρία άτομα προτού βάλει τέλος στη ζωή του με μία καραμπίνα, το πρωί της Δευτέρας (12/02).

Νεκροί είναι η διοκτήτρια της εταιρείας, μία γυναίκα 67 ετών, ο συνιδιοκτήτης της ναυτιλιακής και ένας πρώην καπετάνιος, υπάλληλος της εταιρείας. 

Ο δράστης εργαζόταν τα τελευταία 36 χρόνια για την οικογένεια και απασχολούνταν τόσο στην επιχείρηση, όσο και στα σπίτια που διατηρούν στην Αττική και εκτός αυτής.

Πριν από κάποιο διάστημα - έχει μεσολαβήσει τουλάχιστον ένας χρόνος - του είχε ανακοινωθεί ότι δεν χρειάζονται πλέον οι υπηρεσίες του στην εταιρεία και στα εξοχικά σπίτια.

Όπως αναφέρει ο αστυνομικός συντάκτης της εκπομπής Live News του MEGA Βασίλης Λαμπρόπουλος, ο δράστης όταν βρισκόταν στην Αθήνα έμενε σε ένα από τα σπίτια της ηλικιωμένης (που έχει φύγει από τη ζωή) στην Γλυφάδα.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, φαίνεται ότι σήμερα (12/02) το πρωί ειδοποιήθηκε ότι πρέπει να φύγει από το σπίτι που έμενε στη Γλυφάδα, το σπίτι της ηλικιωμένης μητέρας των τριών αδελφών της οικογένειας.

Το σπίτι μάλιστα βρίσκεται περίπου 900 μέτρα από τα γραφεία της ναυτιλιακής εταιρείας όπου έγινε το μακελειό.

Αυτό ίσως ήταν το κίνητρο και ο λόγος που τον έκανε να πάρει την καραμπίνα από το σπίτι και να κατευθυνθεί στα γραφεία της εταιρείας όπου και προκάλεσε το μακελειό με τους θανάσιμους πυροβολισμού

Τι κατέθεσαν εργαζόμενοι

Ο ΣΚΑΪ παρουσίασε μαρτυρίες εργαζομένων που ήρθαν αντιμέτωποι με τον δράστη και οι οποίοι κατέθεσαν για το τι συνέβη μέσα στην ναυτιλιακή εταιρεία.

«Τον είδα να ανεβαίνει από το υπόγειο. Κρατούσε ένα σακβουαγιάζ. Κατάλαβα ότι μέσα είχε όπλο. "Τι πας να κάνεις;" τον ρώτησα. "Με διώχνουν από το σπίτι, θα δεις τι θα τους κάνω", μου είπε. "Θα τους σκοτώσω και θα αυτοκτονήσω, φύγε από εδώ", συνέχισε νευριασμένος. "Πάω να καθαρίσω τα αφεντικά, δεν θα πειράξω τους εργαζόμενους", μου είπε. Πήρα αμέσως την αστυνομία, και λίγα λεπτά μετά άκουσα τους πυροβολισμούς», ανέφερε ο φύλακας του κτιρίου που ήρθε αντιμέτωπος με τον δράστη όταν ανέβαινε από το υπόγειο.

Χαρακτηριστική για τις στιγμές που έζησαν μέσα στο κτίριο είναι ακόμα μία μαρτυρία εργαζόμενης που είχε εγκλωβιστεί μαζί με μία συνάδελφό της σε χώρο της εταιρείας ακούγοντας τους πυροβολισμούς:

«Ακούσαμε φασαρία, κάποιον να φωνάζει "Άρη τι κάνεις εκεί;'" Εγώ και η συνάδελφος είχαμε δει τον Άρη με το όπλο και μετά ακούσαμε τους πυροβολισμούς σαν να σείστηκε το κτίριο. Τρέξαμε και μπήκαμε στον χώρο που είχαμε μία μικρή κουζίνα και τουαλέτα και κλειδώσαμε την πόρτα. Μετά από κάποια ώρα ήρθαν οι αστυνομικοί, μας απεγκλώβισαν και μας απομάκρυναν από το κτίριο. Έψαχναν να βρουν τον Άρη, δεν τον είχαν βρει και τον αναζητούσαν. Μας ρώτησαν αν είδαμε πού είχε πάει, αλλά εμείς δεν ξέραμε».

 

Το χρονικό της επίθεσης

Ο 76χρονος - ο οποίος είχε απολυθεί πριν από ένα χρόνο -  μπήκε στο κτίριο περίπου στις 10 το πρώι κατευθυνόμενος στο γραφείο της 77χρονης ιδιοκτήτριας, σύμφωνα με όσα μεταδίδει ο ΣΚΑΪ.

Μάρτυρες αναφέρουν ότι υπήρξε έντονος διαπληκτισμός με την ιδιοκτήτρια, που φέρεται να τον πέταξε έξω από το γραφείο της λέγοντάς του να πάρει τα πράγματά του και να φύγει από το σπίτι ιδιοκτησίας της γιαγιάς της οικογένειας που του είχε παραχωρήσει η οικογένεια προκειμένου να διαμένει.

Εκείνος εξοργισμένος κατεβαίνει στο πάρκινγκ της εταιρίας, παίρνει το σάκο με την καραμπίνα και το περίστροφο, ανεβαίνει μετά στον πρώτο όροφο, κλωτσά την πόρτα και στην συνέχεια πυροβολεί στο χέρι την ιδιοκτήτρια, η οποία προσπαθεί να βρει καταφύγιο στο γραφείο του γαμπρού της, τον οποίο επίσης πυροβολεί με την καραμπίνα.

Στο σημείο αυτό προσπαθεί ο 75χρονος πρώην καπετάνιος και εργαζόμενος στην εταιρεία να τον αφοπλίσει και φαίνεται ότι καταφέρνει προσωρινά να το κάνει αποσπώντας για λίγο την καραμπίνα του δράστη. Ωστόσο, ήταν οπλισμένος και με το περίστροφο.

Το βγάζει και πυροβολεί τον 75χρονο στην πλάτη και το σώμα. Στη συνέχεια αρπάζει και πάλι την καραμπίνα και πυροβολεί την ιδιοκτήτρια στο κεφάλι.

Αφού σκοτώνει τα τρία θύματά του αναζητά και την αδερφή της ιδιοκτήτριας, η οποία απ' ότι φαίνεται ήταν στον δεύτερο όροφο του κτιρίου. Όταν οι αστυνομικοί μπαίνουν στο κτίριο, κατεβαίνει στο υπόγειο όπου δίνει τέλος στη ζωή του.

Η ανακοίνωση του Σπύρου Καρνέση

Την συντριβή του για την τραγωδία που σημειώθηκε το πρωί της Δευτέρας στην ναυτιλιακή εταιρεία της οικογένειάς του, εκφράζει ο Σπύρος Καρνέσης.

Με ανακοίνωσή του, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, δηλώνει αυτός και η οικογένειά του «βαθύτατα συντετριμμένοι» για τον θάνατο «της αδελφής μου Μαρίας, του γαμπρού μου Αντώνη Βλασσάκη και του συνεργάτη μας Ηλία Κουκουλάρη».

Επίσης, ζητά «σεβασμό στον πόνο και το πένθος των οικογενειών μας» όπως και να αποφεύγεται «κάθε συσχέτιση με οποιαδήποτε άλλη υπόθεση».

Αναλυτικά η δήλωση αναφέρει:

«Η οικογένειά μου και εγώ δηλώνουμε βαθύτατα συντετριμμένοι από το τραγικό και αναπάντεχο γεγονός που έπληξε την οικογένειά μας και οδήγησε στην απώλεια της αδελφής μου Μαρίας, του γαμπρού μου Αντώνη Βλασσάκη και του συνεργάτη μας Ηλία Κουκουλάρη.

Η ανείπωτη θλίψη των στιγμών επιβάλλει τον ελάχιστο σεβασμό στον πόνο και το πένθος των οικογενειών μας. Παρακαλούμε να αποφεύγεται κάθε συσχέτιση με οποιαδήποτε άλλη υπόθεση.

Καπτα - Σπύρος Καρνέσης».

 

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας:

«Σήμερα, Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου 2024 και ώρα 10:11, ενημερώθηκε το κέντρο της Άμεσης Δράσης, από υπάλληλο ναυτιλιακής εταιρείας στη Γλυφάδα, ο οποίος βρισκόταν εντός των εγκαταστάσεων, για περιστατικό με πυροβολισμούς.

Άμεσα κινητοποιήθηκαν αστυνομικοί του τοπικού Αστυνομικού Τμήματος, της Άμεσης Δράσης, της Ο.Π.Κ.Ε., της Τροχαίας καθώς και της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, ενώ στο σημείο προσήλθε ομάδα της Ε.Κ.Α.Μ. και διαπραγματευτής της Ελληνικής Αστυνομίας.

Αστυνομικοί απέκλεισαν την περιοχή γύρω από την εταιρεία και στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, εντός του κτηρίου, κατά τη διάρκεια της οποίας απεγκλωβίστηκαν δύο εργαζόμενες της εταιρείας.

Όπως διαπιστώθηκε, 70χρονος άνδρας, πρώην εργαζόμενος, εισήλθε στο κτήριο και, έχοντας στην κατοχή του καραμπίναπυροβόλησε τραυματίζοντας θανάσιμα τρία άτομα, τα οποία βρίσκονταν στον πρώτο όροφο του κτηρίου.

Ακολούθως, ο 76χρονος εντοπίστηκε θανάσιμα τραυματισμένος σε αποθήκη του υπογείου των εγκαταστάσεων. Δίπλα του βρέθηκε η καραμπίνα που έφερε.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο όχημα με το οποίο είχε μεταβεί στην εταιρεία ο δράστης, βρέθηκε ένα περίστροφο.

Προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA