Μενού
Μετρό
Επίσκεψη του Νίκου Ταχιάου στο Ίλιον | Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών
  • Α-
  • Α+

Παράλληλα με τα έργα στη Γραμμή 4 «Άλσος Βεΐκου - Γουδή», το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών και η Ελληνικό Μετρό προχωρούν την επέκταση της Γραμμής 2, από την Ανθούπολη προς το Ίλιον.

Για αυτό το λόγο ο αρμόδιος Υφυπουργός Υποδομών, Νίκος Ταχιάος, επισκέφθηκε το Δήμο Ιλίου, συνοδευόμενος από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε., Νίκο Κουρέτα και τη Δήμαρχο Ιλίου, Ανδριάνα Αλεβίζου.

Η επέκταση της Γραμμής 2 (κόκκινη γραμμή) περιλαμβάνει τρεις σταθμούς:

  • «Παλατιανή» στη διασταύρωση Θηβών με την Λεωφόρο Ανδρέα Παπανδρέου
  • «Ίλιον» στη διασταύρωση Θηβών με την οδό Ελαιών
  • «Άγιος Νικόλαος» επί της οδού Αγίου Νικολάου μεταξύ των οδών Ζίτσης και Παραμυθιάς.

«Αυτή τη στιγμή, στην ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε.  γίνεται μια πάρα πολύ σοβαρή προσπάθεια για να ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός που αφορά στην κατασκευή σήραγγας μήκους 4 χιλιομέτρων περίπου και 3 νέων σταθμών της Γραμμής 2. Υπολογίζουμε πως 51.000 νέοι επιβάτες θα εξυπηρετούνται καθημερινά από την επέκταση», δήλωσε ο κ. Ταχιάος.

Μετρό

 

«Πολύ σύντομα, μετά το πέρας της αξιολόγησης των φακέλων των τεσσάρων συμπράξεων που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον, ο εν εξελίξει διαγωνισμός θα περάσει στην δεύτερη φάση, προκειμένου να ξεκινήσει η υλοποίηση του έργου, το οποίο εκτός από την κατασκευή της σήραγγας και των τριών νέων σταθμών, περιλαμβάνει και την επέκταση του Αμαξοστασίου Ελαιώνα, αναβάθμιση των ηλεκτρομηχανολογικών συστημάτων του μετρό της Αθήνας και υπόγειο χώρο στάθμευσης, χωρητικότητας 150 ΙΧ αυτοκινήτων για άμεση διασύνδεση των επιβατών με το μετρό. Το έργο πρόκειται να συγχρηματοδοτηθεί από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη» του ΕΣΠΑ 2021-27».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA