Μενού
enaeritis.jpg
Εναερίτης επισκευάζει καλώδια της ΔΕΗ. | EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ
  • Α-
  • Α+

Σοβαρό εργατικό ατύχημα, με θύμα έναν εναερίτη του ΔΕΔΔΗΕ, σημειώθηκε στον Πολύγυρο της Χαλκιδικής.

Σύμφωνα με τη ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ-ΚΗΕ ο εναερίτης, ενώ εκτελούσε εργασίες αποκατάστασης βλάβης, κεραυνοβολήθηκε από ρεύμα Υποσταθμού σε γραμμή Μέσης Τάσης, με αποτέλεσμα να διακομιστεί στο νοσοκομείο, όπου νοσηλεύεται με πολλαπλά εγκαύματα στο σώμα του, χωρίς ευτυχώς, να κινδυνεύει η ζωή του.

Η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ-ΚΗΕ εξέφρασε «την αμέριστη συμπαράστασή της στον ίδιο και στους οικείους του, ενώ παράλληλα εύχεται και ευελπιστεί την ταχεία και βέλτιστη ανάρρωσή του».

Η Γενική Ομοσπονδία Προσωπικού ΔΕΗ - Κλάδου Ηλεκτρικής Ενέργειας επισήμανε πως «κύριο μέλημα όλων είναι η προστασία της ανθρώπινης ζωής, ενώ καλούμε τους συναδέλφους να επιχειρούν πάντοτε με αυτό το γνώμονα, τηρώντας απαρέγκλιτα τους κανόνες ασφάλειας, χρησιμοποιώντας παράλληλα όλα τα μέτρα».

Ανακοίνωση για τον εναερίτη

«Η μέριμνα για την υγιεινή και την ασφάλεια στην εργασία, με σκοπό την προστασία της υγείας και της σωματικής ακεραιότητας, είναι θεμελιώδες δικαίωμα των εργαζομένων», τονίζεται στην ίδια ανακοίνωση.

Επιπλέον, υπογραμμίζεται ότι «η ΔΕΗ, ο ΔΕΔΔΗΕ και ο ΑΔΜΗΕ, όπως όλοι οι εργοδότες, είναι υποχρεωμένοι να παρέχουν όλες τις σχετικές διευκολύνσεις στους εργαζόμενους, ώστε να διασφαλίσουν την υγεία και την ασφάλειά τους».

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA