Μενού
agrotes-athina
Η διαδρομή των αγροτών στην Αθήνα | Glomex - Open
  • Α-
  • Α+

Κλειστοί είναι κεντρικοί δρόμοι στην Αθήνα, καθώς τα πρώτα τρακτέρ έχουν φτάσει ήδη στην Αθήνα.

Η προσυγκέντρωση στην πρωτεύουσα έχει οριστεί για τις 17:30 στην πλατεία Ομονοίας και στη συνέχεια στις 18:30 όλοι μαζί θα κατευθυνθούν προς το Σύνταγμα.

Τα έκτακτα μέτρα της αστυνομίας που προβλέπουν «προσωρινές διακοπές κυκλοφορίας σε όλη τη διαδρομή που θα ακολουθήσουν οι αγρότες, από τη λεωφόρο Κηφισού, Αθηνών και στη συνέχεια στην Αχιλλέως, Ομόνοια, μέχρι να φτάσουν στην Πανεπιστημίου που θα σταθμεύσουν οι αγρότες, έως φυσικά και τη λεωφόρο Αμαλίας στο Σύνταγμα, που θα είναι και τα τελευταία γεωργικά μηχανήματα. Εκεί θα πραγματοποιηθεί στις 6:00 το απόγευμα και η συγκέντρωση διαμαρτυρίας», όπως ανέφερε στην ΕΡΤ η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛΑΣ, Κωνσταντία Δημογλίδου.

Η κα Δημογλίδου, κάνοντας σχετική δήλωση για τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, σημείωσε πως θα υπάρξουν μετά τη Λεωφόρο Αθηνών και στον οδικό άξονα που περιλαμβάνει τις οδούς Δεληγιώργη, Πειραιώς, Σταδίου, Φιλελλήνων και Ξενοφώντος.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, θα γίνει προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας κατά μήκος του δρομολογίου που θα ακολουθήσουν τα αγροτικά οχήματα:

  • Λεωφόρος Αθηνών
  • Αχιλλέως
  • Πλατεία Καραϊσκάκη

Τα τρακτέρ θα κινηθούν αντίθετα στην οδό Αγίου Κωνσταντίνου, την πλατεία Ομονοίας και την οδό Πανεπιστημίου, προκειμένου να φθάσουν στο Σύνταγμα. Θα υπάρξει προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας πέριξ της πλατείας Ομονοίας.

Κλειστοί δρόμοι τώρα στην Αθήνα

  • Λεωφόρο Αμαλίας
  • Πανεπιστημίου
  • Λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας
  • όλες τις κάθετες σε αυτές οδούς. 

Χάρτης με τους κλειστούς δρόμους σήμερα (20/02) λόγω των τρακτέρ

Ο χάρτης των τρακτέρ
Ο χάρτης των τρακτέρ

Το κομβόι των τρακτέρ και τους αγρότες να περιμένουν στα διόδια των Αφιδνών οι αστυνομικές δυνάμεις προκειμένου να τους συνοδεύσουν, ώστε να μπουν συντεταγμένα στην Αθήνα. Αντίστοιχα μέτρα υπάρχουν και στα Μέγαρα, για τους αγρότες της Πελοποννήσου, που επίσης έχουν προγραμματίσει μετακινήσεις προς την Αθήνα.

Όπως είπε στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» του Open η κ. Δημογλίδου, τα τρακτέρ θα σταθμεύσουν στην Πανεπιστημίου και στην Αμαλίας.

Την ίδια στιγμή οι συνάδελφοί τους από διάφορα σημεία της χώρας συνεχίζουν το ταξίδι τους είτε με λεωφορεία, είτε με ΙΧ αυτοκίνητα με στόχο να φτάσουν στην Αθήνα για το συλλαλητήριο. Ειδικότερα, λεωφορεία ξεκινούν από τον θεσσαλικό κάμπο, 7 λεωφορεία ξεκινούν από την Φθιώτιδα και το Δομοκό, 5 λεωφορεία από την Εύβοια, ενώ πολλοί αγρότες από Φθιώτιδα και Βοιωτία κινούνται για την Αθήνα με ΙΧ. Tα συγκεκριμένα λεωφορεία αναμένεται να σταθμεύσουν στον χώρο του ΟΑΚΑ.

«Η κάθοδος μας είναι ειρηνική. Ερχόμαστε να διαδηλώσουμε τα δίκαια αιτήματά μας. Είναι πλέον θέμα βιοποριστικό, δεν μπορούμε να ξεκινήσουμε την καλλιέργειά μας. Καλό είναι η κυβέρνηση για πολλοστή φορά την παρακαλούμε να σκύψει στα αιτήματά μας να τα δει, δήλωσε στην ΕΡΤ ο Κυριάκος Κυριαζής, μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής του Κάστρου.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA