Μενού
metro
Μετρό | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Δεν πρόκειται να κλείσει το μετρό σήμερα, ενώ οι αγρότες αναμένεται να πραγματοποιήσουν κάθοδο στην Αθήνα και συλλαλητήριο στο Σύνταγμα, όπως ανέφερε η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛΑΣ, Κωνσταντία Δημογλίδου. Η ίδια όμως άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να κλείσει κάποια στάση αν συντρέχουν έκτακτοι λόγοι ασφάλειας.

Σύμφωνα με την κ. Δημογλίδου, η οποία μίλησε στην εκπομπή «Συνδέσεις» της ΕΡΤ, η κάθοδος των τρακτέρ θα γίνει συνοδεία περιπολικών της αστυνομίας από το Κάστρο Βοιωτίας και από τα Μέγαρα Αττικής, όπου αναμένεται να συγκεντρωθούν οι αγρότες πριν τη μετάβαση στην Αθήνα. Η είσοδος στην πρωτεύουσα αναμένεται μετά τις 12:00.

Ανοιχτό το μετρό αλλά κλειστοί δρόμοι

Παράλληλα, η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛΑΣ, πέραν της κυκλοφορίας του μετρό, αναφέρθηκε και στις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που τίθενται σε εφαρμογή. Συγκεκριμένα επισήμανε τα εξής:

«Θα είναι μια πολύ δύσκολη μέρα μέχρι και αύριο το μεσημέρι που αναμένεται να ολοκληρωθεί και η αποχώρηση των αγροτών από το κέντρο της Αθήνας για τους πολίτες που θέλουν να κινηθούν στο κέντρο της Αθήνας.

Γι' αυτό και υπήρξαν ανακοινώσεις από εχθές από την Ελληνική Αστυνομία και από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, σχετικά με κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που πρέπει να πραγματοποιηθούν για την έλευση των αγροτών.

Μετά το μεσημέρι πρόκειται να ξεκινήσουν αυτές οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που θα φτάσουν στο Λεκανοπέδιο οι αγρότες».

Η κ. Δημογλίδου είπε επίσης: «Πολύ μετά τις 12:00 το μεσημέρι αναμένεται να ξεκινήσουν οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις με προσωρινές διακοπές κυκλοφορίας σε όλη τη διαδρομή που θα ακολουθήσουν οι αγρότες, από τη λεωφόρο Κηφισού, Αθηνών και στη συνέχεια στην Αχιλλέως, Ομόνοια, μέχρι να φτάσουν στην Πανεπιστημίου που θα σταθμεύσουν οι αγρότες, έως φυσικά και τη λεωφόρο Αμαλίας στο Σύνταγμα, που θα είναι και τα τελευταία γεωργικά μηχανήματα. Εκεί θα πραγματοποιηθεί στις 6:00 το απόγευμα και η συγκέντρωση διαμαρτυρίας».

Η κα Δημογλίδου αναφέρθηκε και στον χάρτη που δημιούργησε η ΕΛΑΣ και έχει δοθεί σε όλα τα Μέσα για να κατανοήσουν τη διαδρομή των αγροτών οι πολίτες. Στη συνέχεια βέβαια, η κυκλοφορία πέριξ της πλατείας Ομονοίας και στη διαδρομή που έχουν ακολουθήσει μέχρι εκείνη τη στιγμή οι αγρότες θα δοθεί στην κυκλοφορία κανονικά. Εκτός κι αν υπάρχει κάποια έκτακτη ανάγκη και πρέπει κάποιος δρόμος για κάποια λεπτά να ξανακλείσει, σημείωσε η ίδια.

Μέτρα της Τροχαίας και την Τετάρτη

Μέτρα θα υπάρξουν και το πρωί της Τετάρτης όταν και θα αποχωρήσουν οι αγρότες. «Θα υπάρχει και πάλι έντονη παρουσία της Τροχαίας, ώστε να διευκολύνει όντως την κίνηση των πολιτών αλλά και των ίδιων των αγροτών, οι οποίοι φυσικά θα συνοδευτούν και στην αποχώρησή τους από το Λεκανοπέδιο. Από τις πρωινές ώρες αναμένεται να ξεκινήσει αυτή η αποχώρηση και φανταζόμαστε ότι μέχρι το μεσημέρι θα έχει ολοκληρωθεί. Θα υπάρχει όμως έντονη παρουσία της Τροχαίας για να διευκολύνει τον κόσμο» τόνισε.

Πού θα διακοπεί η κυκλοφορία

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, θα γίνει προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας κατά μήκος του δρομολογίου που θα ακολουθήσουν τα αγροτικά οχήματα:

  • Λεωφόρος Αθηνών
  • Αχιλλέως
  • Πλατεία Καραϊσκάκη

Τα τρακτέρ θα κινηθούν αντίθετα στην οδό Αγίου Κωνσταντίνου, την πλατεία Ομονοίας και την οδό Πανεπιστημίου, προκειμένου να φθάσουν στο Σύνταγμα.

Θα υπάρξει προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας πέριξ της πλατείας Ομονοίας.

Θα διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων σε: Λεωφόρο Αμαλίας, Πανεπιστημίου, Λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας και σε όλες τις κάθετες σε αυτές οδούς. 

Η Βασιλίσσης Σοφίας θα διακοπεί από το ύψος της Βουλής και η κυκλοφορία στην κάθοδο θα γίνεται μέχρι και την οδό Σέκερη.

Τα οχήματα που κινούνται στην οδό Ακαδημίας θα κατευθύνονται μόνο προς την άνοδο της Βασιλίσσης Σοφίας.

Ο χάρτης των τρακτέρ
Ο χάρτης των τρακτέρ
Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA