Μενού
nosokomeio - paidon
Νοσοκομείο Παίδων | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Επιτυχής μπορεί να χαρακτηριστεί η χειρουργική επέμβαση, στην οποία υποβλήθηκε στα πόδια το βράδυ της Δευτέρας (25/09) –στην ορθοπαιδική κλινική του νοσοκομείου Παίδων– ο 13χρονος μαθητής από τη Λαμία που τραυματίστηκε μετά από πτώση στο σχολείο του. 

Η κατάσταση του νεαρού μαθητή από τη Λαμία που έπεσε από ύψος 5 μέτρων, όταν υποχώρησε το κάγκελο στο προαύλιο του σχολείου του, χαρακτηρίζεται ως σταθερή και καλή μετά το απαιτητικό χειρουργείο. Οι τελευταίες πληροφορίες του Alpha κάνουν λόγο ότι το επόμενο διάστημα ο 13χρονος θα υποβληθεί σε ακόμη μία χειρουργική επέμβαση, και πιο συγκεκριμένα σπονδυλοδεσίας.

Ο ανήλικος φέρει πολλά τραύματα σε σώμα και σπονδυλική στήλη, καθώς και εκδορές, όταν έπεσε από μεγάλο ύψος το μεσημέρι της Δευτέρας.

Το χρονικό του ατυχήματος στη Λαμία

Σοβαρό ατύχημα σημειώθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας (25/09) στο 3ο Γυμνάσιο στον Αφάνο, στη Λαμία, όπου σύμφωνα με πληροφορίες του lamiareport.gr, ένας 13χρονος τραυματίστηκε αφού έπεσε από ύψος 5 μέτρων.

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, ο μαθητής βρισκόταν στον χώρο του πίσω προαυλίου, όπου σύμφωνα με τις μαρτυρίες των άλλων παιδιών, πήγε να καθίσει ακουμπώντας με την πλάτη στα κάγκελα. Ωστόσο, τότε υποχώρησε το προστατευτικό πλέγμα και βρέθηκε στο κενό από ύψος, τουλάχιστον, 5 μέτρων.

Αρχικά, σήμανε συναγερμός στο σημείο, καθώς το παιδί εντοπίστηκε χωρίς τις αισθήσεις του από το εκπαιδευτικό προσωπικό του σχολείου, με αποτέλεσμα να καλέσουν το ΕΚΑΒ.

Το ασθενοφόρο έφτασε γρήγορα στο σημείο και ο 13χρονος άρχισε να συνέρχεται. Όπως διευκρινίζεται, έφερε σοβαρά τραύματα σε όλο του το σώμα και στα δύο του παίδια. Κρίθηκε απαραίτητη η διακομιδή του στα Επείγοντα του Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας, όπου όλο το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό βρέθηκε από πάνω του για άμεσες εξετάσεις και αξιολόγηση της κατάστασης του.

Έκλεισε για λίγο το σχολείο

Στο σημείο έφτασε ο Δήμαρχος Λαμιέων Ευθύμιος Καραΐσκος, ο οποίος μετέβη και στο Γενικό Νοσοκομείο στη Λαμία, για να ενημερωθεί για την κατάσταση του μαθητή. Επίσης ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κωνσταντίνος Σπαλιώρας και η Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης Ελένη Μπενιάτα, για να ενημερωθούν πως έγινε το κακό.

Άξιο αναφοράς είναι ότι έκλεισε προσωρινά η πρόσβαση στο χώρο, προκειμένου να μην υπάρξει νέο ατύχημα και θα ακολουθήσει επιθεώρηση από ειδικούς της κατάστασης όλης της περίφραξης.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.