Μενού
Ο πιο επικίνδυνος δρόμος της Ελλάδας
Ο πιο επικίνδυνος δρόμος της Ελλάδας | Youtube
  • Α-
  • Α+

Οι επικίνδυνοι και δύσβατοι δρόμοι αποτελούν οικείο θέαμα για τους Έλληνες οδηγούς, αλλά μερικές φορές αγνοούμε σε πόσο τραγική κατάσταση βρίσκεται το οδικό μας δίκτυο. Σε ένα πέρασμα της Αιτωλοακαρνανίας μάλιστα εντοπίζουμε έναν «δρόμο του θανάτου» που συγκαταλέγεται στους πλέον ριψοκίνδυνους του κόσμου.

Πρόκειται για τον ορεινό δρόμο Πατιόπουλο-Περδικάκι, που βρίσκεται σε υψόμετρο 700 μέτρων κατά μέσο όρο, και ενώνει τα δύο ομώνυμα χωριά. Ο χωματόδρομος αυτός μάλιστα θεωρούνταν εξαιρετικά επικίνδυνος ακόμα και τα χρόνια της τουρκοκρατίας, λόγος για τον οποίο η περιοχή δεν υπέφερε τον οθωμανικό ζυγό.

To πέρασμα, που περισσότερο μοιάζει με μονοπάτι γιδοβοσκών παρά με επίσημο μέρος του δικτύου, εκτείνεται για περίπου 23 χιλιόμετρα από τον έναν οικισμό τον άλλο, περνώντας από οφιοειδείς στροφές, χωρίς καθόλου άσφαλτο, αλλά και απόκρημνα σημεία χωρίς φυσικά κιγκλίδωμα ή έστω μερικά δέντρα για να ανακόψουν ενδεχόμενες πτώσεις.

Στους πιο θανάσιμους δρόμους

Η φήμη του συγκεκριμένου δρόμου μάλιστα είναι τόσο διαδεδομένη, ώστε ακόμα και ξένα μέσα, όπως το carfromjapan.com, τον έχουν αναφέρει ως έναν εκ των πλέον επικίνδυνων.

«Το Πατιόπουλο-Περδικάκι είναι στενό και έχει πολλές απότομες στροφές, και καμία ράγα για να προστατεύει τα οχήματα. Εάν αυτές οι πληροφορίες δεν σας τρομάζουν, το υψόμετρο του δρόμου αλλάζει απότομα κάθε 500 μέτρα σε όλο το μήκος», αναφέρει το μέσο.

Διαβάστε επίσης

Ο στρατιωτικός που κατάφερε να κλέψει στον Εκατομμυριούχο με βήχα - Η απάτη αστρονομικού ποσού

Κώστας Σαμαράς στο Reader: «Εγώ ήμουν πιο οργανωτικός, ο Παλαιοκώστας πιο αυθόρμητος»

Ένας αιώνας ΑΕΚ – Το συγκινητικό ντοκιμαντέρ του Gazzetta 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA