Μενού
Κρούσματα κορονοϊού σε οίκο ευγηρίας στη Θεσσαλονίκη
Κρούσματα κορονοϊού σε οίκο ευγηρίας στη Θεσσαλονίκη | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Σε μία ειρωνική εξέλιξη, ένα κρούσμα κορονοϊού στάθηκε αφορμή για να ματαιωθεί η σημερινή συνεδρίαση, για την υπόθεση του μαζικού θανάτου ηλικιωμένων σε οίκο ευγηρίας της Θεσσαλονίκης, τον Αύγουστο του 2020.

Όπως μεταφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η δίκη για την πολύνεκρη υπόθεση επρόκειτο να συνεχιστεί σήμερα στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης, αλλά αναβλήθηκε καθώς ένα μέλος της σύνθεσης του δικαστηρίου βρέθηκε θετικό στον κορονοϊό.

Αναφέρεται πως η δίκη, που βρίσκεται στο στάδιο της εξέτασης μαρτύρων, θα επαναληφθεί στην επόμενη προγραμματισμένη δικάσιμο, τον επόμενο μήνα. 

Οι κατηγορούμενοι για το θανατικό 

Σημειώνεται ότι στο εδώλιο του κατηγορουμένου κάθονται οι δύο διευθύνοντες σύμβουλοι του οίκου ευγηρίας, ο πρώτος ως υπεύθυνος σε επιστημονικά θέματα και η δεύτερη υπεύθυνη για διοικητικά ζητήματα.

Σε ό,τι αφορά το βούλευμα με το οποίο παραπέμφθηκαν να δικαστούν οι δύο κατηγορούμενοι στη Θεσσαλονίκη, στηρίζεται στα συμπεράσματα έρευνας που διενήργησαν επιθεωρητές της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας, την οποία προκάλεσε εισαγγελική έρευνα.

Το κατηγορητήριο τούς αποδίδει την πράξη της παραβίασης μέτρων για την πρόληψη ασθενειών που είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο μεγάλου αριθμού ανθρώπων. Συνολικά 28 φιλοξενούμενοι στον συγκεκριμένο οίκο ευγηρίας έχασαν τη ζωή τους λόγω επιπλοκών σχετιζόμενων με τον κορονοϊό.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA