Μενού
doukas-papandreou
Ο Χάρης Δούκας νικητής των εκλογών στον Δήμο Αθηναίων | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Από το βράδυ της Κυριακής και την ανακοίνωση των τελικών αποτελεσμάτων στις δημοτικές εκλογές, μία από τις κουβέντες που έχει ανοίξει είναι πώς ο Χάρης Δούκας κατάφερε να καλύψει την τεράστια διαφορά με τον Κώστα Μπακογιάννη, στον πρώτο γύρο, και να πάρει πανηγυρικά τη νίκη στον Δήμο Αθηναίων.

Ο νεοεκλεγείς δήμαρχος είχε στον πρώτο γύρο ποσοστό μόλις 14,19% σε αντίθεση με τον απερχόμενο που είχε συγκεντρώσει το 41,35% των ψήφων. Οι συνεργασίες για τη δεύτερη Κυριακή έπαιξαν σημαντικό ρόλο ώστε να αλλάξουν οι δυνάμεις και οι συσχετισμοί, ωστόσο η νίκη του κ. Δούκα δεν είναι αυτό που μπορεί να αποκαλέσει κάποιος «τεράστια έκπληξη». Απόδειξη η δημοσκόπηση που είχε πραγματοποιηθεί από την εταιρεία RealPolls για λογαριασμό του Reader πριν από την πρώτη εκλογική μάχη.

Στη συγκεκριμένη δημοσκόπηση που διενεργήθηκε στο διάστημα 3-5 Οκτωβρίου, υπήρχε το ξεκάθαρο ερώτημα «Σε περίπτωση δεύτερου γύρου, ποιον θα ψηφίζατε μεταξύ Μπακογιάννη και Δούκα;». Και οι συμμετέχοντες στην έρευνα είχαν δώσει την πρωτιά στον Χάρη Δούκα. Συγκεκριμένα είχε συγκεντρώσει ποσοστό 32,3% έναντι 31,4% του κ. Μπακογιάννη.

dimoskopisi-doykas
Μέρος της δημοσκόπησης για το Reader

Η τελική διαφορά ήταν βέβαια πολύ μεγαλύτερη, αλλά σημειώνεται πως όταν έγινε η έρευνα δεν είχε δηλώσει, για παράδειγμα, τη στήριξή του στον Χάρη Δούκα ο Κώστας Ζαχαριάδης.

Όπως και να 'χει, η εικόνα από τη συγκεκριμένη δημοσκόπηση καταδείκνυε την τάση που υπήρχε στους Αθηναίους που δεδομένα θα πήγαιναν στις κάλπες, ώστε να στηρίξουν τον Χάρη Δούκα στον δεύτερο γύρο σε περίπτωση «μονομαχίας» με τον Κώστα Μπακογιάννη. Όπως δηλαδή και έγινε.
 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA