Μενού
drone.jpg
Drone καμικάζι. | Shutterstock
  • Α-
  • Α+

Η ελληνική επικράτεια θα προτατεύεται από θόλο προστασίας κατά των μη επανδρωμένων αεροσκαφών, που θα δημιουργηθεί το αμέσως επόμενο διάστημα, σύμφωνα με όσα προανήγγειλε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας.

«Θα ήθελα να σας πω ότι υπάρχει πρόβλεψη δημιουργίας ενός θόλου antidrone για τις Ένοπλες Δυνάμεις της πατρίδας μας. Δηλαδή των μέσων αυτών που θα επιτρέπουν στις Ένοπλες Δυνάμεις μας να επιχειρούν προστατευμένες από την απειλή των drones», είπε χαρακτηριστικά από την Ξάνθη.

«Εξελιγμένος θόλος για drone»

«Πρόθεσή μας είναι οι Ένοπλες Δυνάμεις της πατρίδας μας στο σύγχρονο πολύπλοκο περιβάλλον να επιχειρούν υπό την κάλυψη ενός εξελιγμένου θόλου antidrone», υπογράμμισε ο Νίκος Δένδιας.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας έδωσε το παρών στην τελετή παράδοσης-παραλαβής της ηγεσίας στο Τέταρτο Σώμα Στρατού.

Ο νέος διοικητής του, Σταύρος Παπαθανασόπουλος, έκανε λόγο για επιχειρησιακή ετοιμότητα, υβριδικές απειλές και κοινωνική προσφορά.

Αξίζει να σημειωθεί επίσης ότι σύμφωνα με όσα είπε ο Νίκος Δένδιας, αρχίζει, άμεσα το νέο οικιστικό πρόγραμμα σε Θράκη και Αιγαίο το οποίο θα καλύπτει τις ανάγκες στέγασης όχι μόνο για τα μέλη των Ενόπλων Δυνάμεων που υπηρετούν στις συγκεκριμένες περιοχές όσο και για γιατρούς και εκπαιδευτικούς.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA