Μενού
Ο Νίκος Δένδιας
Συζήτηση στη Βουλή για νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών | EUROKINISSI / ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ
  • Α-
  • Α+

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, παραχώρησε σήμερα (17/01) συνέντευξη στο Action24 και, μεταξύ των θεμάτων που ρωτήθηκε, ήταν και για το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια, για τα οποία υπάρχουν αρκετές συζητήσεις εντός του κυβερνώντος κόμματος.

«Καταρχήν, πρέπει να το δω γιατί για την ώρα δεν υπάρχει νομοσχέδιο, υπάρχει περιγραφή μελλοντικού νομοσχεδίου. Θα το δω και θα τοποθετηθώ αναλόγως. Θύμισα ότι ήμουν από τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας που ψήφισαn το σύμφωνο συμβίωσης» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Νίκος Δένδιας για το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια.

Στην ίδια ερώτηση για τους διαφωνούντες βουλευτές και υπουργούς, πρόσθεσε πως δεν είναι ο αρμόδιος για να τοποθετηθεί ως προς τις αντιλήψεις των υπόλοιπων συναδέλφών του.

Νίκος Δένδιας: Τι είπε για Χούθι, Ερυθρά Θάλασσα και F-35

Ο Νίκος Δένδιας, αρχικά, ρωτήθηκε για τις επιθέσεις των Χούθι στην Ερυθρά Θάλασσα και κατά πόσο του προκαλούν φόβο ανάλογες ενέργειες. «Προφανώς η επίθεση αυτή, αλλά και οι συνεχιζόμενες επιθέσεις στην Ερυθρά Θάλασσα και στην ευρύτερη περιοχή, αποτελούν μία τεράστια πληγή για την παγκόσμια οικονομία και κατά συνέπεια για την ελληνική, οπότε με ανησυχεί».

«Υπάρχει Έλληνας επιτελής στο Μπαχρέιν ήδη, επεξεργάζεται τις λεπτομέρειες, είμαστε σε επαφή με συμμάχους και ημετέρους μας και όταν είναι επιχειρησιακό απαραίτητο τότε θα αποπλεύσει η ελληνική φρεγάτα αφού έχει προετοιμαστεί» σημείωσε σχετικά με την ελληνική φρεγάτα στην Ερυθρά Θάλασσα.

«Βρίσκεται εκεί για να υπερασπιστεί και τα ελληνικά συμφέροντα, δεν βρίσκεται εκεί για να μετέχει σε ξένη αποστολή, αλλά μετέχει στην προστασία των ζωτικών συμφερόντων της πατρίδας μας» διευκρίνισε επίσης. 

«Δεν θέλω να εκφράσω αισιοδοξία, θέλω να εκφράσω βεβαιότητα. Θα αποκτηθούν τα F-35 από την Ελλάδα  και ξέρω πόσο βαθύς είναι ο συμβολισμός και πόσο η προοπτική μαζί με τα Rafale κάνουν τους Έλληνες να νιώθουν ισχυροί και υπερήφανοι» πρόσθεσε για την απόκτηση των F-35.

«Δεν φτάνουν τα F-35, πρέπει να υπάρξει μία συνολική αλλαγή τοπίου και αντίληψης. Ζούμε σε μία εποχή που δεκάδες ή εκατοντάδες drones μπορούν να επιφέρουν ένα πλήγμα πολλαπλάσιο από ένα πλήγμα που μπορεί να επιφέρει πιθανώς ένα μαχητικό αεροσκάφος» κατέληξε σχετικά.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA